Subota, 25. ožujka 2023.

Đurđevac potiče ostanak i doseljavanje obitelji: objavljen poziv za subvencioniranje radova na obnovi kuća

Pravo na korištenje subvencije može ostvariti mlada obitelj koja ima u vlasništvu građevinsko zemljište ili kuću na đurđevačkom području

Preporučujemo

Grad Đurđevac i dalje potiče ostanak i doseljavanje mladih obitelji programom mjera poticanja gradnje i obnove kuća za mlade obitelji koji je donesen na 12. sjednici Gradskog vijeća, a ovog tjedna raspisan je i javni poziv za podnošenje prijava za subvencioniranje gradnje i obnove obiteljskih kuća.

Sufinanciranje se odobrava za gradnju temelja novog stambenog objekta u ulicama gdje se popunjavaju slobodne parcele unutar niza obiteljskih kuća te u slučaju kada vlasnik sruši postojeći stambeni objekt i pristupi gradnji novog objekta, a u predmetnim ulicama postoji izgrađena komunalna infrastruktura u iznosu od 25.000 kuna.

Također, subvencioniranje se odobrava za nastavak gradnje na postojećim temeljima ili dovršetak gradnje objekata koje se nalaze u visokom roh-bau stanju duže od deset godina u iznosu od 25.000 kuna.

Za uređenje fasade na obiteljskim kućama na kojima postoji termo fasada može se ostvariti subvencija u iznosu od 10.000 kuna, a ista se odobrava i podnositeljima koji su stariji od 45 godina.

Pravo na korištenje subvencije može ostvariti mlada obitelj koja ima u vlasništvu građevinsko zemljište ili kuću na đurđevačkom području.

Mlade obitelji su obitelji s djecom u kojoj su roditelji mlađi od 45 godina, kao i roditelji stariji od 45 godina ako imaju maloljetnu djecu.

“Izmjena postojećih mjera u novom programu koje grad nudi mladim obiteljima je zapravo poslagivanje prema interesu naših sugrađana kako bi veći broj korisnika mogao koristiti mjere za izgradnju temelja na mjestima u gradu gdje već postoji infrastruktura, a koja ne zahtijevaju dodatna ulaganja od strane grada. Važno je istaknuti da se mjera do sad odnosila samo na mjesta gdje su bile srušene opasne građevine”, pojasnio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Javni poziv objavljen na službenim stranicama možete pročitati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti