Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Mario Šutalo novi predsjednik Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije

Svojim aktivnim djelovanjem Udruga kroz aktivnosti nastoji upoznati i ostale stanovnike županije s poteškoćama i potrebama koje imaju slijepe osobe kako bi se senzibiliziralo građanstvo i radilo na ravnopravnosti cijelog društva

Preporučujemo

Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije održala je godišnju izvještajnu redovnu Skupštinu. Nazočilo je 13 od 15 članova Skupštine koji su razmotrili i potvrdili izvješće o radu i financijsko izvješće za 2021. godinu.

Nakon redovne Skupštine održana je i Izborna Skupština Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije na kojoj je nazočio Zbor članstva od 27 članova Udruge te izabrano novo vodstvo.

Zboru članstva je podneseno izvješće o radu u protekle četiri godine u kojima Udruga kontinuirano provodi niz projekata, programa i aktivnosti za svoje članove i lokalnu zajednicu sa svrhom poboljšanja kvalitete života osoba s oštećenjem vida.

U tom periodu Udruga kroz nekoliko programa i projekata kontinuirano osigurava videću pratnju za 50-ak članova kojima tim putem pomaže pri osamostaljivanju i sprečavanju njihove institucionalizacije. Također se u kontinuitetu provodi program „Priprema, pozor, SAD (Samopouzdani, Aktivni, Društveni)! kroz koji Udruga svojim članovima pruža uslugu psihosocijalne podrške i resocijalizacije osoba s oštećenjem vida srednje i starije životne dobi za nastavak kvalitetnog suživota u lokalnoj zajednici. U posljednje četiri godine provedeni su i projekti „Zajedno učimo – samostalno živimo“ namijenjeni mladim članovima Udruge, zatim „Osluškujemo novosti“ kojim je osigurano pravo na jednak pristup informacijama iz lokalne zajednice kao jedno od temeljnih ljudskih prava i osnova aktivnog pojedinca. Udruga provodi i projekte financirane od lokalne zajednice kao što su „Naši dani“ i „ZA- Zajedno Aktivni“. Također kontinuirano se provode i projekti „Gledajte kroz naše naočale“ i „Biti slijep na pet minuta“ financirani od općina u Koprivničko – križevačkoj županiji.

U razdoblju od četiri godine učlanjena je 41 osoba, a umrlo ih je 68, tako da danas udruga broji 176 članova.

Mario Šutalo
Mario Šutalo, predsjednik Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije // Foto: Udruga splijepih KKŽ

Svojim aktivnim djelovanjem Udruga kroz aktivnosti nastoji upoznati i ostale stanovnike županije s poteškoćama i potrebama koje imaju slijepe osobe kako bi se senzibiliziralo građanstvo i radilo na ravnopravnosti cijelog društva.

Kao i prethodnim razdobljima, i u protekle četiri godine Udruga je imala kvalitetnu suradnju s lokalnim upravama i samoupravama, ostalim udrugama i institucijama poslovnim i privatnim sektorom, liječnicima oftalmolozima i svim ostalim subjektima s područja županije, ali i šire, vezanima za poboljšanje kvalitete života osoba s oštećenjem vida.

Dosadašnji predsjednik Ivica Ferenčić u svojem osmogodišnjem mandatu uvelike je doprinio radu Udruge te uloženim trudom i vremenom povećao kvalitetu života članstva. U sljedećem mandatu ostaje na funkciji dopredsjednika Udruge a za novog predsjednika izabran je Mario Šutalo.

Na Izbornoj Skupštini izabrani su novi članovi Skupštine te Upravnog i Nadzornog odbora županijske Udruge slijepih.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti