Srijeda, 28. veljače 2024.

Podravsko-prigorski doprinos u brončajnoj rukometnoj medalji s Europskog prvenstva

Kraljice šoka za prvu medalju za hrvatski ženski rukomet na velikim natjecanjima i jednu od najvećih senzacija u povijesti europskih rukometnih prvenstava deklasirale su velike favoritkinje, domaću reprezentaciju Danske

- Oglas -

Fenomenalne hrvatske rukometašice osvojile su treće mjesto i brončanu medalju na Europskom prvenstvu i tako ispisale povijest. Kraljice šoka za prvu medalju za hrvatski ženski rukomet na velikim natjecanjima i jednu od najvećih senzacija u povijesti europskih rukometnih prvenstava deklasirale su velike favoritkinje, domaću reprezentaciju Danske.

Jasno je da su nakon ovog fenomenalnog uspjeha hrvatske rukometašice izabrane za ekipu godine Hrvatskog olimpijskog odbora. Sedamnaest Kraljica šoka, kako su same sebe prozvale, jesu Lucija Bešen, Tea Pijević, Paula Posavec, Stela Posavec, Dora Krsnik, Ćamila Mičijević, Dora Kalaus, Larissa Kalaus, Katarina Ježić, Tena Japundža, Andrea Šimara, Ana Debelić, Josipa Mamić, Valentina Blažević, Kristina Prkačin, Marijeta Vidak i Dejana Milosavljević.

Rukometašice je do velikog uspjeha vodio izbornik Nenad Šoštarić pa je njemu pripala nagrada trenera godine u izboru HOO-a.

- Oglas -

Ponosni smo što su važan kotačić u reprezentaciji bile i sestre blizanke Larissa i Dora Kalaus iz Križevaca. Obje su igračice Lokomotive, a nekadašnje članice koprivničke Podravke Vegete.

Rukometašice Larissa i Dora Kalaus
Rukometašice Larissa i Dora Kalaus // Foto: Prigorski.hr

Svoj doprinos u povijesnom rezultatu dala je i Podravkina vanjska igračica Dejana Milosavljević, koja se naknadno priključila reprezentaciji, kao i Virovitičanka Marijeta Vidak, bivša rukometašica Podravke, danas Umaga, koja je i dalje zbog ljubavi usko povezana s Koprivnicom. Podravkine su bivše igračice još i Ana Debelić i Dora Krsnik.

Dodajmo i da je od kadra koprivničkog kluba u Danskoj bila i trenerica Snježana Petika kao prva pomoćnica izbornika Šoštarića i Ljerka Vresk kao tehnička menadžerica. Nažalost, koronavirus spriječio je da i još nekoliko Podravkinih igračica zaigra za reprezentaciju, no za time više ne treba plakati jer cure koje su bile na Europskom prvenstvu igrale su fenomenalno. Podravkašicama ovo samo može biti veliki motiv za dalje.

Značajan doprinos rezultatu u Danskoj dala je i Vesna Hodić, rođena Ferdinandovčanka s adresom u Zagrebu, koja je već devet godina službena fizioterapeutkinja ženske seniorske rukometne reprezentacije, a punih 25 godina surađuje s Hrvatskim rukometnim savezom.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti