Četvrtak, 18. srpnja 2024.

Podravsko-prigorski policajci dobili nova vozila

Na ovaj će se način povećati operativnost policijskih snaga na terenu, prvenstveno onih čija su mobilnost i brzina reakcije ključni u usluzi građanima, ističu iz PU koprivničko-križevačke

- Oglas -

S ciljem povećanja operativnosti i sigurnosti policajaca i građana pri obavljanju svakodnevnih policijskih zadaća, u Policijsku upravu koprivničko-križevačku stiglo je 14 novih vozila marke Škoda Octavia.

“Riječ je o vozilima s policijskim obilježjima marke Škoda Octavia Combi 2.0 TDI DSG iz kontingenta 522 vozila za policiju čiju je nabavu Ministarstvo unutarnjih poslova realiziralo temeljem provedenog postupka 2021.”, priopćili su iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Vozila su novije generacije s 2.0 motorima, 150 KS s novom svjetlosno-zvučnom i komunikacijskom opremom.

- Oglas -

Također, vozila su tehnološki napredna i opremljena su sustavom lane assist, front assist, grijanjem sjedala i ostalom dodatnom opremom.

Nova policijska vozila
Foto: MUP

Policijska uprava koprivničko-križevačka će vozila koja je zadužila sukladno prioritetnim potrebama raspodijeliti po policijskim postajama.

“Na ovaj će se način povećati operativnost policijskih snaga na terenu, prvenstveno onih čija su mobilnost i brzina reakcije ključni u usluzi građanima”, ističu iz PU koprivničko-križevačke.

Ministarstvo unutarnjih poslova već dulji niz godina kontinuirano obnavlja vozni park novim vozilima koja se nabavljaju putem operativnog leasinga s ostatkom vrijednosti što je optimalan način financiranja novih vozila koja su u svakodnevnom radu izrazito eksploatacijski opterećena prilikom postupanja policajca.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti