Srijeda, 19. svibnja 2021.

Pogledajte kada se održavaju dobrovoljne akcije darivanja krvi na koprivničkom području

Tijekom dobrovoljnog darivanja krvi potrebno je pridržavati se svih mjera koje je odredio Nacionalni stožer civilne zaštite i Zavod za javno zdravstvo

Preporučujemo

Akcijama dobrovoljnog darivanja krvi počela je u četvrtak, 14. svibnja, u Drnju, a akciji su pristupila 22 dobrovoljna darivatelja krvi od kojih je 14 uspješno darivalo svoju krv.

Akcija se nastavlja od danas, u ponedjeljak, do 22. svibnja, u nešto izmijenjenom rasporedu kako je to planirano kalendarom akcija za 2020.

Tijekom dobrovoljnog darivanja krvi potrebno je pridržavati se svih mjera koje je odredio Nacionalni stožer civilne zaštite i Zavod za javno zdravstvo, a pridržavajući se i uputa tima iz Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu koji će biti na akcijama DDK.

Svaki darivatelj krvi treba doći sa zaštitnom maskom, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica osigurat će sredstva za dezinfekciju, obavezno je održavanje razmaka od 2 metra te pojedinačni ulazak na mjesto akcija DDK.

Akciji dobrovoljnog darivanja krvi mogu pristupiti osobe koje nemaju neke od simptoma: povišena tjelesna temperatura, suhi kašalj, groznica, grlobolja, kratki dah, opća slabost, bol u mišićima te nisu bili ili došli iz inozemstva unatrag 30 dana.

Raspored akcija:

18. svibnja, od 8.30 do 12 sati i 12.30 do 16 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica

19. svibnja, od 10 do 13.30 i od 14 do 17.30 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica

20. svibnja, od 11 do 14.30 sati i 15 do 18.30 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica

21. svibnja, u Policijskoj upravi Koprivničko-križevačkoj od 8.30 do 11 sati u sportskoj dvorani, poslijepodne od 14.30 do 17 sati u Đelekovcu kao zajednička akcija društava Crvenog križa Đelekovec i Legrad u prostorijama Društvenog doma u Đelekovcu

22. svibnja, u Općinskom društvu Crvenog križa Koprivnički Bregi od 14 do 17 sati u prostorijama Osnovne škole Koprivnički Bregi

 

Najnovije objave