Utorak, 28. svibnja 2024.

Pogledajte kada se održavaju dobrovoljne akcije darivanja krvi na koprivničkom području

Tijekom dobrovoljnog darivanja krvi potrebno je pridržavati se svih mjera koje je odredio Nacionalni stožer civilne zaštite i Zavod za javno zdravstvo

- Oglas -

Akcijama dobrovoljnog darivanja krvi počela je u četvrtak, 14. svibnja, u Drnju, a akciji su pristupila 22 dobrovoljna darivatelja krvi od kojih je 14 uspješno darivalo svoju krv.

Akcija se nastavlja od danas, u ponedjeljak, do 22. svibnja, u nešto izmijenjenom rasporedu kako je to planirano kalendarom akcija za 2020.

Tijekom dobrovoljnog darivanja krvi potrebno je pridržavati se svih mjera koje je odredio Nacionalni stožer civilne zaštite i Zavod za javno zdravstvo, a pridržavajući se i uputa tima iz Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu koji će biti na akcijama DDK.

- Oglas -

Svaki darivatelj krvi treba doći sa zaštitnom maskom, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica osigurat će sredstva za dezinfekciju, obavezno je održavanje razmaka od 2 metra te pojedinačni ulazak na mjesto akcija DDK.

Akciji dobrovoljnog darivanja krvi mogu pristupiti osobe koje nemaju neke od simptoma: povišena tjelesna temperatura, suhi kašalj, groznica, grlobolja, kratki dah, opća slabost, bol u mišićima te nisu bili ili došli iz inozemstva unatrag 30 dana.

Raspored akcija:

18. svibnja, od 8.30 do 12 sati i 12.30 do 16 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica

19. svibnja, od 10 do 13.30 i od 14 do 17.30 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica

- Oglas -

20. svibnja, od 11 do 14.30 sati i 15 do 18.30 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica

21. svibnja, u Policijskoj upravi Koprivničko-križevačkoj od 8.30 do 11 sati u sportskoj dvorani, poslijepodne od 14.30 do 17 sati u Đelekovcu kao zajednička akcija društava Crvenog križa Đelekovec i Legrad u prostorijama Društvenog doma u Đelekovcu

22. svibnja, u Općinskom društvu Crvenog križa Koprivnički Bregi od 14 do 17 sati u prostorijama Osnovne škole Koprivnički Bregi

 

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti