Četvrtak, 28. rujna 2023.

Pogledajte online izložbu šarenih pisanica Uskrsu ususret

Na ovoj izložbi, koju organizira udruga Peski-Art Đurđevac, sudjeluje 49 izlagača iz sedam županija koji se predstavljaju s oko 250 fotografija svojih uradaka

- Advertisement -

Tradicionalna izložba pisanica Uskrsu ususret, koju organizira udruga Peski-Art Đurđevac, ove je godine zbog situacije s koronavirusom morala biti otkazana u klasičnom smislu. No, u želji da kulturni život obogaćuje i u ove dane, upravni odbor udruge odlučio je izložbu održati online.

Nakon objave javnog poziva, na izložbi sudjeluje 49 izlagača iz sedam županija koji se predstavljaju s oko 250 fotografija svojih uradaka.

“Pravo je to bogatstvo kreativnog rada izrade pisanica različitim tehnikama, od tradicionalnih, preko slikarskih do modernih tehnika i različitih materijala, a kojima izlagači čuvaju nematerijalnu kulturnu baštinu upisanu u Ministarstvu kulture te je tako prenose na buduće generacije”, istaknuto je na đurđevačkim internetskim stranicama.

- Advertisement -

– Kao organizatori prenosimo zadovoljstvo velikim interesom izlagača i njihovim odazivom, te je iz toga vidljivo da je organizacija i ovakve virtualne izložbe bila uvelike i opravdana. Izložba je objavljena u obliku video prezentacije na YouTubeu, Facebooku te na našoj internetskoj stranici – rekao je predsjednik udruge udruge Peski-Art Đurđevac Franjo Mihočka.

Linkovi za pregled izložbe:

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti