Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

POGLEDAJTE VIDEO UHIĆENJA Policajci ‘stali na rep’ dvojcu koji je krao sve što im se našlo pod rukom 

Sva kaznena djela počinjenja su od kraja veljače do početka studenoga ove godine, a ukupna materijalna šteta iznosi oko 225.000 kuna

Preporučujemo

Na području zagrebačke Dubrave policijski službenici Policijske uprave zagrebačke sektora kriminalističke policije i jedinice specijalne i interventne policije proveli su u petak ujutro akciju uhićenja dvojice osumnjičenih muškaraca za počinjenje više kaznenih djela imovinskog karaktera na području grada Zagreba i okolice.

Sva kaznena djela počinjenja su od kraja veljače do početka studenoga ove godine, a ukupna materijalna šteta iznosi oko 225.000 kuna.

Osumnjičeni dvojac priveden je u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Za 35-godišnjaka na snazi je bio europski uhidbeni nalog te međunarodna potraga. Određen mu je istražni zatvor te je tijekom dana i prepraćen u zatvor u Zagrebu. Kod 35-godišnjaka pronađena je i veća količina novca za koji se sumnja da potječe od izvršenja kaznenih djela.

Nad drugim osumnjičenikom provedeno je kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela teške krađe i krađe na području Dubrave, Novog Zagreba, zagrebačkog centra, Medveščaka i Samobora.

Temeljen naloga nadležnog suda policijski službenici obavili su pretragu doma gdje su pronađeni predmeti kaznenog djela (novac, bicikli, odjeća i drugo).

Na području Dubrave, nadalje, sumnja se da su počinili tri krađe građevinskog alata iz vozila, dvije krađe različitih artikala u trgovini, a u centru Zagreba provalili su i u trgovinu iz koje su odnijeli novac.

Na području Medveščaka, pak, sumnja se da su zajedno provalili u kombi i ukrali tri bušilice s pripadajućom opremom, a nakon toga su provalili u još jedno kombi vozilo, međutim nisu uspjeli odnijeti ništa. Na području Novog Zagreba ukrali su tri bicikla i romobil, provalili u jednu trgovinu iz koje su ukrali više raznih artikala (vrećice, usisavač, aparat za šišanje i drugo).

Na području Samobora su, pak, zajedno provalili u dvije obiteljske kuće te ukrali veću količinu novca, razni nakit, mobitel, prijenosno računalo, televizor i drugo. Na područje Samobora provalili su u još jednu kuću, međutim nisu ostvarili svoj naum da se domognu nepripadajuće imovinske koristi.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 27-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je policija protiv njega podnijela posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti