Utorak, 6. lipnja 2023.

Policija stala na kraj muškarcu koji je mjesec dana uz prijetnju nožem krao novac po trgovinama

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 1690 eura

Zagrebački su policajci dovršili kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje sedam kaznenih djela razbojništva, od čega je jedno kazneno djelo ostalo u pokušaju.

Kako je priopćila Policijska uprava zagrebačka, sumnja se da je 35-godišnjak od 20. veljače do 22. ožujka počinio sedam kaznenih djela razbojništva u trgovinama na području Kruga, Trešnjevke, Trnja, Peščenici i Dubrave.

Naime, maskirani je 35-godišnjak u mjesec dana uz prijetnju oštrim predmetom počinio navedena kaznena djela u kojima je krao novac, od čega je 21. ožujka počinio čak dva kaznena djela razbojništva na području Rudeša, Vukomerca, dok je isti dan pokušao počiniti razbojništvo i na području Trnja u trgovini.

Također, sumnja se kako je u istoj trgovini na području Trnja, samo dan ranije počinio razbojništvo u trgovini, Kornatskoj ulici, da bi 21. ožujka pokušao opet počiniti razbojništvo u istoj trgovini. ali u svojoj namjeri nije uspio.

Nadalje, 35-godišnjak je u jednoj trgovini na području Kruga, Ulici C. Zuzorić u razmaku od mjesec dana i to 22. veljače i 21. ožujka također počinio dva kaznena djela razbojništva uz prijetnju oštrim predmetom nad zaposlenicima, da bi se nakon krađe novca dao u bijeg.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 1690 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policajci su osumnjičenog 35-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku te su podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, stoji u policijskom priopćenju.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti