Petak, 29. rujna 2023.

U OŠ Molve održana debata ‘Bolje je živjeti na selu nego u gradu’

Učiteljica hrvatskog jezika Ivana Skender iz OŠ Đurđevac i prof. Miljenko Šestak iz Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva u uvodnom su dijelu objasnili učenicima što je debata

- Advertisement -

Učiteljica hrvatskog jezika Marija Halaček organizirala je zanimljivu aktivnost za učenike osmog razreda Osnovne škole Molve.

Naime, održana je debata ‘Bolje je živjeti na selu nego u gradu’, a učiteljica Marija je u goste pozvala dva debatna kluba, i to iz Osnovne škole Đurđevac i đurđevačke Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva koji su molvarske učenike upoznali sa školom debate 1. modul – ‘Uvod u debatu’ te im omogućili sudjelovanje u debati.

Molvarski i đurđevački učenici
Foto: Osnovna škola Molve

Iz debatnog kluba OŠ Đurđevac došli su učenici Mia, Paula, Petra, Karlo i Luka, dok su debatni klub Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac predstavljale učenice 3.a razreda Ilona, Lana, Emilija, Jana i Regina.

- Advertisement -
Debata u OŠ Molve
Foto: Osnovna škola Molve

Voditelji klubova, učiteljica hrvatskog jezika Ivana Skender iz OŠ Đurđevac i profesor Miljenko Šestak iz Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva, u uvodnom su dijelu objasnili učenicima što je to debata, na koji je način strukturirana, što predstavlja afirmacijska, a što negacijska ekipa i tijek debate.

“Kasnije su se naši učenici podijelili u grupe te je svakoj grupi pristupilo po dvoje učenika iz gostujućih debatnih klubova kako bi na jednoj tezi u praksi vidjeli što je to debata”, istaknuli su iz OŠ Molve.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti