Subota, 20. travnja 2024.

Poruka predsjednika HBK nadbiskupa Želimira Puljića nakon potresa

Ja sam tako potresen da bih najradije šutio, Bogu se molio, suosjećao s ljudima. Htio bih reći da sam blizu, poručio je nadbiskup Puljić

- Oglas -

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i zadarski nadbiskup Želimir Puljić je u javljanju u program Hrvatskoga katoličkog radija, nakon potresa koji se dogodio 29. prosinca u 12.19 sati s epicentrom kod Petrinje, uputio poruku nade.

„Ja sam tako potresen da bih najradije šutio, Bogu se molio, suosjećao s ljudima. Htio bih reći da sam blizu“, poručio je nadbiskup Puljić, dodavši da vjeruje kako su i svi stanovnici Hrvatske blizu svima koji su pogođeni potresom. Blizinu je izrazio i svima koji pomažu pogođenima, od vojske, policije, vatrogasaca i volontera do odgovornih na javnim službama, donosi Hrvatska katolička mreža.

Nadbiskup Puljić blizinu je osobito izrazio zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću i sisačkom biskupu Vladi Košiću.

- Oglas -

Zahvalio je i svim izvjestiteljima koji nastoje prenijeti istinite informacije i ujedno probuditi nadu.

„Ohrabrite se ljudi, niste napušteni!“, naglasio je predsjednik HBK.

Također je poručio da dijeli tjeskobu roditelja djevojčice poginule u potresu: „Neka budu sigurni – nisu sami, nisu napušteni“, rekao je mons. Puljić.

„Ohrabri se narod moj! Ohrabrite se ljudi! Ima netko tko prati i ovo sve. Ima Providnost Božja koja prati povijest pojedinaca i naroda“, istaknuo je otac nadbiskup, zaključivši riječima psalmista:

„Bog je utvrda naša. On je zaklon naš. On je pomoćnik spreman priteći u nevolji i stoga ne bojmo kad se ljulja zemlja, kad se bregovi ruše i more nasrće. Neka buči, neka bjesne i valovi morski, neka bregovi dršću od žestine njihove, s nama je Jahve nad vojskama, naša je utvrda Bog Jakovljev.“

- Oglas -

„Ne bojte se niste sami – s vama smo, a osobito je s vama Božja providnost koja će vas pratiti u ovim teškim trenucima“, rekao je na kraju nadbiskup Puljić.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti