Nedjelja, 25. veljače 2024.

Potvrđeno: od ponoći kretanje unutar županije moguće bez propusnica

Naravno, ako se pojavi žarište ili neka posebna situacija, onda se mogu donijeti posebne mjere za tu općinu ili neki drugi prostor na području županije, rekao je Davor Božinović

- Oglas -

Načelnik nacionalnog Stožera civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u subotu je istaknuo kako su postojeće mjere na snazi još najmanje dva tjedna.

Ipak, novost je da je od ponoći dozvoljeno kretanje unutar županija bez e-propusnica.

– Što se tiče odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, tu smo otvorili mogućnost županijskim stožerima da predlože Nacionalnom stožeru da se ta mjera može primjenjivati tako da se u okviru jedn županije ne moraju koristiti e-propusnice. Time smo omogućili veću mobilnost koja je jedan od tri najveća faktora rizika, ali ograničili smo na 21 županiju, što znači da će lokalni stožeri procjenjivati situaciju i predlagati, a mi ćemo donijeti s njima odluku. Naravno, ako se pojavi žarište ili neka posebna situacija, onda se mogu donijeti posebne mjere za tu općinu ili neki drugi prostor na području županije. To su odluke koje smo donijeli, koje stupaju na snagu večeras u ponoć, a onda nakon toga ide njihova realizacija”, istaknuo je Božinović.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti