Srijeda, 29. studenoga 2023.

Poznat je rok do kada amaterske lige moraju krenuti ili će biti trajno prekinute

Problem s trećim i nižim ligama je što su one amaterske, igrači rade i studiraju, vrijeme je godišnjih odmora te je u ljetnim terminima gotovo nemoguće uskladiti igranje i sve ostalo

- Advertisement -

Poznat je krajnji rok kada trećeligaši i oni iz nižih liga moraju nastaviti sezonu, a u protivnom ona će biti trajno prekinuta.

Prva i Druga HNL trebale bi biti pod svaku cijenu nastavljene i učinit će se sve da se sezona završi. S druge strane, Treća HNL i niže lige imaju krajnji rok za nastavak sezone 30. svibnja, a u protivnom neće biti nastavljene, pišu Sportske novosti.

Problem s trećim i nižim ligama je što su one amaterske, igrači rade i studiraju, vrijeme je godišnjih odmora te je u ljetnim terminima gotovo nemoguće uskladiti igranje i sve ostalo. Usto, amateri nisu kao profesionalci u prilici izdržati ritam od dva nastupa tjedno, i to više tjedana zaredom.

- Advertisement -

Trenutačne tablice proglašene bi bile konačnima. Ako se natjecanje ne završi, jednako bi se pravilo primjenjivalo u svim ligama. Nitko neće ispasti u niži rang, a klubovi koji ovog trenutka imaju takvu poziciju ići će u viši razred. Naravno, ako zadovoljavaju kriterije. Sezonu kasnije sve bi se vratilo na staro, tako da bi bilo više onih koji će u sezoni 2020./2021. ispadati. U HNS-u prevladava mišljenje da se do kraja 2020. godine utakmice igraju bez gledatelja i klubovi na to moraju biti spremni.

Sve to stav je radnog tijela Hrvatskog nogometnog saveza čije prijedloge potvrđuje Natjecateljska komisija i na kraju Izvršni odbor HNS-a.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti