Četvrtak, 20. siječnja 2022.

Povećava se broj novozaraženih koronavirusom u Podravini i Prigorju

Stožer apelira na građane da se po povratku s ljetovanja pridržavaju epidemioloških mjera, suzdrže se od odlaska na javna okupljanja i druženja

Preporučujemo

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako Županija i dalje bilježi povećanje broja novozaraženih osoba.

U ovom trenutku od pristiglih nalaza testiranih osoba potvrđena je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, odnosno ukupno 26 aktivna slučaja.

Riječ je o dvije osobe iz đurđevačkog i pet osoba s koprivničkog područja.

Epidemiološkom obradom utvrđeno je kako su novooboljele osobe razvile simptome nakon povratka s ljetovanja ili je riječ o obiteljskim kontaktima ranije zaraženih osoba.

U tijeku je daljnja epidemiološka obrada, a trenutno se 95 osoba nalazi u kućnoj samoizolaciji.

Unazad nekoliko dana policija je nadzirala poštivanje mjera samoizolacije te u 47 nadzora nije utvrđeno kršenje mjere.

Na današnjoj koordinaciji županijski Stožer donio je izmjenu zaključka o odgodi početka održavanja županijskih nogometnih liga koji možete pogledati OVDJE.

Stožer apelira na građane da se po povratku s ljetovanja pridržavaju epidemioloških mjera, suzdrže se od odlaska na javna okupljanja i druženja te da se u slučaju pojave bilo kakvih simptoma bolesti ili sumnje da su bili kontakti zaraženih osoba ponašaju odgovorno bez ostvarivanja novih kontakata kako bi smanjili mogućnosti širenja zaraze.

- Advertisement -

Najnovije objave