Utorak, 24. svibnja 2022.

Poznati su autori najboljih kratkih priča na kreativnom natječaju pod nazivom ‘Strah u Koprivnici’

Natječaj je bio anoniman, a na njega su se javili autori iz Koprivnice, Zadra, Zagreba, Vukovara, Ludbrega, Glogovca, Virja, Kašine i Selne

Preporučujemo

Na treći kreativni natječaj za najbolju kratku priču Knjižnice i čitaonice Fran Galović iz Koprivnice, koji se ove godine održao pod nazivom “Strah u Koprivnici”, pristiglo je 19 priča, a 18 ih je odgovaralo uvjetima natječaja.

Natječaj je bio anoniman, a na njega su se javili autori iz Koprivnice, Zadra, Zagreba, Vukovara, Ludbrega, Glogovca, Virja, Kašine i Selne.

“Cilj natječaja bio je potaknuti kreativnost u području literarnog stvaralaštva, ali i promovirati Koprivnicu na inovativan način. To uključuje i mogućnost da se po motivima najboljih priča organiziraju književne šetnje kao novi vid upoznavanja autora, sadržaja priča i Koprivnice kao mjesta njihovih radnji, a što može biti ponuđeno i kao novi oblik kulturnog turizma u Koprivnici”, pojasnili su iz Knjižnice i čitaonice Fran Galović.

Stručno povjerenstvo u sastavu dr. sc. Dijana Sabolović-Krajina, predsjednica, dr. sc. Lidija Dujić, članica, i prof. Nina Tadić, članica, odabralo je tri najbolje kratke priče.

Prvo mjesto i nagradu nakladničke kuće Menadar Media, a riječ je o pet romana prema osobnom odabiru nagrađenog, osvojio je Zoran Odžić iz Koprivnice za priču Koprivnička horor priča.

Drugo mjesto i nagradu nakladničke kuće Znanje (četiri knjige prema odabiru sponzora) osvojio je Mile Božićević iz Zagreba za priču Počivalište mira.

Treće mjesto i nagradu Šarenog dućana (tri knjige prema osobnom odabiru nagrađene) osvojila je Ljiljana Štajduhar iz Kašine za priču Drugi put.

Javno predstavljanje nagrađenih autora i njihovih priča bit će u srijedu, 6. listopada, u 18 sati u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović.

- Advertisement -

Najnovije objave