Srijeda, 17. travnja 2024.

Pravo šarenilo vlada đurđevačkim ulicama

Svake se godine osmišljava uređenje novih površina te posebno dizajniraju cvjetne gredica sa sezonskim cvijećem

- Oglas -

Đurđevac je prepun lijepog i šarenog cvijeća, a za što su zaslužni djelatnici đurđevačkih Komunalnih usluga koji redovito zalijevaju cvjetne površine.

Zahvaljujući rasadniku cvijeća i ukrasnog bilja, kao jednoj od organizacijskih jedinica đurđevačkih Komunalija, svake godine se osmišljava uređenje novih površina te posebno dizajniraju cvjetne gredica sa sezonskim cvijećem.

“Svima nam je važno da naš grad bude lijepo uređen, da izgleda njegovano. Cvijeće pri tome svakako najviše pomože. Naš rasadnik je ključan pri tome, a Grad velika potpora u osmišljavanju i dizajniranju. Samo smo prošle godine iz vlastitog uzgoja u Gradu posadili blizu 32.000 sadnica, a u prigradskim naseljima 6500 komada sadnica sezonskog cvijeća, ukrasnoga grmlja i trajnica što je sveukupno preko 38.500 komada. Ove godine nas još čeka jesenska zamjena cvijeća pa znamo da će ta brojka biti još puno veća”, rekla je direktorica Komunalnih usluga Đurđevac Bara Čubelić te dodala da je vizija ove tvrtke da za kompletno hortikulturno uređenje Đurđevca i prigradskih naselja budu korištene sadnice iz vlastitog uzgoja.

- Oglas -

Također, istaknula je kako se u svim novouređenim đurđevačkim ulicama sade drvoredi koji su iz njihovog vlastitog uzgoja te dodala se u rasadniku ne uzgaja cvijeće samo za potrebe grada i prigradskih naselja, nego i za prodaju.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti