Četvrtak, 18. srpnja 2024.

Pred nama je Black Friday, donosimo odlične savjete kako uštedjeti

Black Friday, najpopularniji svjetski dan za šoping, tradicionalno se održava četvrti petak u studenome, a ove je godine to 26. studenoga – točnije, ovaj petak

- Oglas -

Black Friday, najpopularniji svjetski dan za šoping, tradicionalno se održava četvrti petak u studenome, a ove je godine to 26. studenoga – točnije, ovaj petak.

Donosimo vodič kako uštedjeti, a da kupimo sve što želimo i trebamo, piše Zagorje International.

Važno je znati

- Oglas -

Black Friday u prijevodu s engleskog jezika znači ‘crni petak’. Međutim, gotovo sve trgovine popuste imaju i u petak i u subotu i u nedjelju – odnosno, cijeli vikend!

Ako nemate (dovoljno) vremena u petak, bez brige – stignete sve nadoknaditi u subotu i nedjelju.

Što uopće želite kupiti?

Black Friday je onaj dan u godini kada gotovo svi, točnije – doslovno svi, nude popuste. Bombardirani smo ponudama i zapravo kupujemo impulzivno ‘jer je dobra cijena’, a ne ono što nam treba ili što zaista želimo kupiti.

Ovih nekoliko dana iskoristite da napišete svoju ‘wish listu’. U svojem ormaru pogledajte što nedostaje, bacite oko na kućanske uređaje koje bi nakon godina korištenja možda ipak bilo dobro zamijeniti, a i s obzirom na to da zima tek dolazi, a klinci tako brzu rastu – nagovorite ih da isprobaju prošlogodišnje zimske kombinacije da znate na čemu ste.

- Oglas -

I, kada sve to stavimo na papir – točno znamo što ćemo kupiti po Black Friday cijenama.

Savjet za profesionalce: pokušajte pripremiti i listu poklona za Božić. Možda je to mnogo posla i planiranja unaprijed, ali uštede će biti velike.

Priprema je pola posla

Veći popust ne mora nužno značiti da je taj artikl u konačnici i najjeftiniji. Trgovine imaju različite osnovne cijene proizvoda pa u konačnici možemo platiti manje proizvod na 30% popusta, nego proizvod na 40% popusta.

Kada imamo sastavljenu ‘wish listu’, dobro bi bilo obići trgovine i istražiti kakve su cijene već sada.

Plaćanje karticama je, zapravo, mnogo isplativije

Osim ako trgovina ne nudi dodatni popust za gotovinsko plaćanje, dakle, ako je cijena ista plaćate li karticama ili gotovinom – plaćanje na rate je zapravo mnogo isplativije.

Ako po izvrsnoj cijeni kupite neki proizvod i platite ga na rate, zapravo ste uštedjeli. Jer druga opcija je da uštedite i onda platite po značajno skupljoj cijeni. Dakle, iskoristite Black Friday i kupite sve što vam treba.

Za kraj, uživajte u ludim popustima i dobrom šopingu.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti