Utorak, 24. svibnja 2022.

Pred nama je iznimno sadržajno Ljeto na Šoderici, donosimo vam detaljan program

Posjetitelji će moći uživati u predstavama, Šotkinu, Skrivenoj Podravini i brojnim drugim sadržajima

Preporučujemo

U srijedu je predstavljeno 7. Ljeto na Šoderici, program koji već sedmu godinu organizira Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije uz podršku Koprivničko-križevačke županije i u suradnji s Općinom Legrad te partnerima Aquaterra lake resortom i Turističkom zajednicom Središnje Podravine.

Dio programa već je održan, a kao što je kazao zamjenik župana Ratimir Ljubić, ova manifestacija iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja i donosi zanimljive novitete.

“Zahvaljujući našim naporima na revitalizaciji Šoderice, polako joj se vraća stari sjaj kada je ona bila pravo malo podravsko more koje je posjećivalo do 10.000 ljudi. Prošle godine, ali i ove, korona kriza je donijela specifične uvjete pa neke aktivnosti ipak nisu održane, no Ljeto na Šoderici ne staje, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i propisa. Na rasporedu su odlični programi i vjerujemo da će svatko pronaći nešto za sebe”, istaknuo je Ljubić.

Načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić dodao je kako će sve aktivnosti koje slijede zasigurno privući velik broj posjetitelja, a jedan od noviteta je program Skrivena Podravina u organizaciji Turističke zajednice Središnja Podravina koji je predstavila pomoćnica direktora Ivona Šajatović. Ta će se manifestacija održati 17. srpnja, a okupit će 15-ak udruga žena, KUD-ova i ostalih udruga kako bi se posjetitelje upoznalo s tradicijskim proizvodima i običajima područja Središnje Podravine i Koprivnice. Uz bogatu gastronomsku ponudu, moći će se razgledati rukotvorine i stari zanati.

Novost je i program Šotkino u sklopu kojeg će posjetitelji uživati u gledanju filmova iz čamaca, a predstavio ga je Filip Lovković iz Udruge Akteon. Na rasporedu je također 17. srpnja, a prva je takva ideja u Hrvatskoj koja će filmsku umjetnost spojiti s opuštenom atmosferom jezera.

Jezero Šoderica // Foto: Luka Krušec / LuMedia

Dugogodišnji partner Ljeta na Šoderici Dario Belošević, predstavnik Aquaterra lake resorta, napomenuo je kako organizira tri događanja, a prvi će se održati 10. srpnja. Zove se Lajnap, a riječ je o stand-up komediji Vlatka Štampara kojem će se na pozornici pridružiti četiri komičara. Drugi događaj je tradicionalni Family day 8. kolovoza, a treći je Beerthrone challenge 14. kolovoza, za koji su prijavljene i ženske ekipe, uz atraktivne nagrade.

Pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev na kraju je izrazila zadovoljstvo ponudom manifestacija i aktivnosti u sklopu Ljeta na Šoderici.

“Pokazatelj da idemo u dobrom smjeru je taj da je na Šoderici sve više registriranih smještajnih kapaciteta, a iznajmljivači su za ovu sezonu popunjeni. Tome doprinose i sva ova događanja tako da se boravak na Šoderici ne svodi samo na kupanje. Posjetitelji su željni druženja i zabave, a prednost im je boravak na otvorenom u kontekstu epidemioloških mjera”, naglasila je Kristina Sočev.

Dosadašnjem programe ocijenila je vrlo pozitivnim i dobro posjećenim, što je potvrda da je Šoderica sve atraktivnije odredište kontinentalnog turizma.

- Advertisement -

Najnovije objave