Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Pred nama je novi ciklus dramskih radionica za odrasle VIKENDOM DRAMIM(O)! u koprivničkom FUNK-u

Radionice su namijenjene odgojno-obrazovnim djelatnicima, ali i svim zainteresiranima za kreativni dramski proces

Preporučujemo

DRAMIM(O)! je ciklus dramskih edukativnih i stvaralačkih sadržaja koji će se održavati u sklopu umjetničkog projekta Foruma udruga nezavisne kulture – FUNK, koji je pokrenula Podravka iz Molvi, a ujedno i dramska pedagoginja Jelena Kovačić, a cilj mu je poticanje razvoja dramskog odgoja na području Podravine, kao i razvoja nezavisne kazališne scene na području grada Koprivnice, za koju smatra da je nedovoljno aktivna i primijećena.

U rujnu prošle godine održana je glazbeno-dramska radionica Igramo se i učimo! kao svojevrsni pilot prvog ciklusa stvaralačkih, dramskih sadržaja za građane Koprivnice, a nakon pozitivnih komentara i reakcija, ovog ljeta kreće drugi, opširniji ciklus dramskih radionica za odrasle pod nazivom VIKENDOM DRAMIM(O)! u FUNK-u!

Radionice će se održati u subotu, 10. srpnja, u prostorijama Udruge FUNK na koprivničkom Trgu dr. Žarka Dolinara 1, a osmišljene su kao dodatna edukacija obrazovno-odgojnih djelatnika i postojećih voditelja dramskih aktivnosti.

Kroz radionički rad namijenjen građanima Koprivnice, ali i ostalih mjesta koprivničke Podravine, ponudit će se dodatni dramski alati koje će sudionici moći koristiti u odgojno-obrazovnom radu, u dramskom ili kazališnom radu te kao dodatna pomoć pri integriranju dramskog odgoja u razna područja humanističkog rada.

Sudionici radionice upoznat će se s različitim kazališnim formama, dramskim tehnikama i metodama te pripovjedačkim tehnikama, a ciljana skupina su odgojitelji, učitelji, profesori, voditelji aktivnosti za djecu i mlade te građani koje zanima ovakva vrsta rada.

Sudionici će moći odabrati nekoliko dramskih radionica: KAZALIŠTE MATERIJALA (voditeljica Ana Malnar), KAKO ČITATI IZMEĐU REDAKA? (voditeljica Maša Rimac Jurinović), KAMIŠIBAJ – umjetnost pripovijedanja u slikama (voditeljica Iva Nemec) i LIKOVNOM UMJETNOŠĆU DO DRAMSKE PRIČE (voditeljica Jelena Kovačić).

Bitno je napomenuti da se za prijavu na radionice plaća kotizacija u iznosu od simboličnih 20 kuna, a prijave su u tijeku.

Prijaviti se možete na e-mail: dramimo.kc@gmail.com. Potrebno je navesti ime, prezime, kontakt broj i ime radionice na koju se prijavljujete. Radionice su namijenjene odgojno-obrazovnim djelatnicima, ali i svim zainteresiranima za kreativni dramski proces.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti