Subota, 3. prosinca 2022.

Pred nama novi toplinski val, temperature preko 38°C

Petak mogući predah nude lokalni pljuskovi na sjevernom dijelu i nakratko okretanje vjetra s jugozapadnog na sjeveroistočni

Preporučujemo

Mjestimična kiša u našim se krajevima ponovno može očekivati potkraj tjedna, a do tada pretežno vedro i sve toplije.

Dani će biti vrući i vrlo vrući, temperature će, osobito u četvrtak, rasti, ponegdje će biti i više od 38°C. Nestabilnosti i malo manje vruć zrak sa sjevera trebali bi za vikend prekinuti toplinski val.

Vrhunac toplinskog vala trebao bi biti u sunčani četvrtak, a prethodit će mu pretežno vedri dani tijekom kojih će temperatura postupno rasti. Dojam vrućine malo će umanjivati umjeren jugozapadnjak, donosi HRT.

Pod djelovanjem ogranka anticiklone u odnosu na ponedjeljka, danas maksimalne vrijednosti temperature biti od 1°C do vrlo osjetnih 5°C više.

Na sunčanom istoku između 31°C i 34°C. Ujutro od 16 do 18°C. Vjetar će biti slab, u Podunavlju sredinom dana do umjeren sjeverni, a uz istočne granice moguć je i poneki oblak.

U središnjim predjelima podjednako vruće i pretežno vedro. Ujutro nakratko ponegdje može biti magle ili sumaglice, a temperatura će biti od 15 do 17°C. Vjetar slab, rijetko popodne umjeren južni.

Sunčano će biti i na zapadu, u gorju ujutro može ponegdje biti magle. Ujutro, osobito podno Velebita, lokalno umjerena bura, danju sjeverozapadnjak. Najniža temperatura u gorju od 12 do 15°C, na moru oko 20°C, a najviša dnevna između 27 i 31°C.

U vedroj Dalmaciji, osobito u unutrašnjosti, sutra će biti vruće. Olakšanje će na obali sredinom dana donositi umjeren vjetar s mora, a na otocima sjeverozapadnjak zbog kojeg će more ponegdje biti i umjereno valovito.

Na krajnjem jugu temperatura se ove noći uglavnom neće spuštati ispod 20°C, danju će biti sunčano i vruće, pa će mnogi tražiti osvježenje u moru koje je na oko 25°C. I to ne samo sutra nego i idućih sunčanih i vrućih dana tijekom kojih će temperatura nastaviti rasti.

Vrhunac toplinskog vala na moru će biti u drugom dijelu tjedna, vrućina će osobito biti izražena u četvrtak, a u petak mogući predah nude lokalni pljuskovi na sjevernom dijelu i nakratko okretanje vjetra s jugozapadnog na sjeveroistočni.

Pretežno vedro i vrlo vruće na kopnu će biti sve do petka, kada bi, osobito na zapadu, moglo biti lokalnih pljuskova. Kulminacija toplinskog vala očekuje se u četvrtak tijekom kojeg će temperatura lokalno prelaziti 38°C.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti