Utorak, 31. siječnja 2023.

Predsjednica udruge Bolje sutra Marija Mraz na Business Breakfastu predstavila tjesteninu s koprivom

Tjestenina s koprivom je proizvod koji je nastao kao odgovor na problem u zajednici, a to je velika nezaposlenost marginalizirane skupine osoba s invaliditetom

Preporučujemo

Predsjednica koprivničke udruge Bolje sutra Marija Mraz sudjelovala je s još 30-ak poduzetnika i stručnjaka koji se bave društvenim inovacijama, na aktivnosti DepoSIt Business Breakfast.

Aktivnost je organizirana putem Zooma, a Marija Mraz je sudjelovala u raspravi i kreiranju zaključaka koji će doprinijeti osmišljavanju i uspostavi europskog inovacijskog sustava za testiranje društvenih inovacija, kroz DepoSIt projekt.

Također, prezentirala je tjesteninu s koprivom, proizvod koji je nastao kao odgovor na problem u zajednici, a to je velika nezaposlenost marginalizirane skupine osoba s invaliditetom u lokalnoj zajednici, te način pretvaranja tog problema u rješenje.

Uvodno predavanje na Business Breakfastu održala je Tina Pahić u ime Centra za inovacije i EU projekte Hrvatske gospodarske komore, Danijel Baturina s Pravnog fakulteta u Zagrebu, a primjere iz prakse dala je Marija Mraz i Tomislav Dominić iz tvrtke Geld, uključene u DepoSIt projekt, koji je predstavio sustav pomoći starijim osobama kada žive sami.

Projekt DepoSIt u Hrvatskoj provodi Centar za inovacije i EU projekte HGK, a u njemu sudjeluju i partneri iz Njemačke, Španjolske, Nizozemske, Italije i Rumunjske.

Cilj projekta je približiti koncept društvenih inovacija malim i srednjim tvrtkama i inovacijskim agencijama.

Event su moderirali stručnjaci Agencije za komunikacijski menadžment/Communication Management Consultancy Media Val.

Kroz projekt Društveno poduzeće KopriVITA kao izazov za moderno vrijeme udruga Bolje sutra osnovat će društveno poduzeće za proizvodnju tjestenine od koprive i srodnih proizvoda te zapošljavati osobe s invaliditetom i dugotrajno nezaposlene osobe.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti