Petak, 12. kolovoza 2022.

Predsjednik Graničara iz Đurđevca: ’10 od 13 klubova dalo nam je potpis za proširenje Četvrte lige’

NK Graničar se zalaže za proširenje Četvrte nogometne lige s 14 na 16 klubova i to zbog činjenice da nitko od prvoplasiranih klubova nije koristio pravo prelaska u viši rang natjecanja, a istovremeno su tri prvaka županijskih liga iskazali interes za igranje u međužupanijskoj ligi

Preporučujemo

Nakon što je u javnost izašla informacija da se Četvrta nogometna liga Bjelovar – Koprivnica – Virovitica neće proširivati s 14 na 16 klubova, pa tako ispadaju Graničar iz Đurđevca i Suhopolje, o svemu su se oglasili i iz grada Picoka.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Slijedom objave niza informacija u medijima vezano na status NK Graničara u natjecateljskoj sezoni 2022./2023. u cilju informiranja javnosti ističemo:

NK Graničar natjecateljsku sezonu završio je na 12. mjestu te liga u kojoj će se natjecati u sezoni 2022./2023. ovisi o broju klubova u Četvrtoj ligi, kao i broju klubova pobjednika prvih županijskih liga koji će ispuniti uvjete za natjecanje u ovoj ligi.

NK Graničar se zalaže za proširenje Četvrte nogometne lige s 14 na 16 klubova i to zbog činjenice da nitko od prvoplasiranih klubova nije koristio pravo prelaska u viši rang natjecanja, a istovremeno su tri prvaka županijskih liga iskazali interes za igranje u međužupanijskoj ligi.

Proširenje lige koje je u interesu sporta zahtjeva suglasnost svih klubova sudionika, kao i onih koji su izborili pravo i ispunili uvjete za natjecanje u međužupanijskom rangu.

NK Graničar i NK Suhopolje pokrenuli su inicijativu i do sada su dobili suglasnost 10 od 13 klubova koji su igrali međužupanijsku ligu, a razgovori s ostalima su u tijeku.

Također, želimo ukazati da sastav lige nije poznat sve do utvrđenja koji klubovi ispunjavaju uvjete sukladno tehničkim propozicijama i mlađim dobnim kategorijama te se napominje da se još nije započelo s provjerama ispunjenja tehničkih uvjeta, a nije niti sazvan plenum klubova.

U interesu sporta sportski djelatnici i uprava Graničara nastojat će ishoditi poštivanje svih odredbi Pravilnika o natjecanju.

Također napominjemo da sudjelovanje naših mlađih dobnih skupina u Prvoj ligi regije Sjever nije upitno, bez obzira na ligu u kojoj će se takmičiti seniorska ekipa NK Graničara”, uz sportski pozdrav istaknuo je predsjednik đurđevačkog kluba Dario Pecikozić.

- Advertisement -

Najnovije objave