Utorak, 29. studenoga 2022.

Predsjednik zabranio prelete vojnih zrakoplova, traži da se utvrdi odgovornost za uznemiravanje građana Zagreba

Hrvatski i francuski piloti preletjeli su iznad Zagreba u niskom letu oko 17.15 sati, upravo dok je premijer Plenković davao izjavu u Banskim dvorima

Preporučujemo

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović u utorak popodne dao je zapovijed načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiralu Robertu Hranju kojom se najstrože zabranjuju preleti vojnih zrakoplova iznad Zagreba i svih drugih gradova u Hrvatskoj.

U okviru planiranih bilateralnih aktivnosti Hrvatske vojske s francuskom ratnom mornaricom, u utorak je provedena zajednička vježba pilota 191. eskadrile lovačkih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i francuskih pilota aviona Rafale s nosača zrakoplova “Charles de Gaulle”.

Zajednički letovi hrvatskih MiG-ova 21 i francuskih Rafalea provedeni su u zračnom prostoru iznad Istre i Kvarnera, Like i Korduna te iznad gradova Rijeke, Pule i Zadra.

Hrvatski i francuski piloti preletjeli su iznad Zagreba u niskom letu oko 17.15 sati, upravo dok je premijer Plenković davao izjavu u Banskim dvorima, izvještava 24 sata.

”Predsjednik Milanović naložio je načelniku Glavnog stožera OSRH da se odmah istraži i utvrdi odgovornost za uznemiravanje građana Zagreba”, poručeno je iz Milanovićevog ureda.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti