Četvrtak, 29. veljače 2024.

Predstavnici hrvatske i slovenske policije susreli se točno u podne na cestovnom mostu preko rijeke Mure

Ova tradicija datira još od davne 1993. kada je po prvi put suradnja hrvatske i slovenske policije svečano obilježena susretom na cestovnom mostu preko rijeke Mure

- Oglas -

Danas, u petak, je točno u podne na mostu preko rijeke Mure kod graničnog prijelaza Mursko Središće – Petišovci povodom završetka kalendarske godine, održan tradicionalan susret predstavnika hrvatske i slovenske policije te predstavnika susjednih lokalnih vlasti.

Hrvatsku delegaciju predvodili su načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač, načelnik Policijske postaje Mursko Središće Miljenko Vrbanec sa suradnicima te saborski zastupnik i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak.

Susret hrvatske i slovenske policije  na cestovnom mostu preko rijeke Mure

Susret hrvatske i slovenske policije na cestovnom mostu preko rijeke Mure // Foto: PU međimurska

Slovensku delegaciju predvodili su načelnik Policijske uprave Murska Sobota Damir Ivančić, komandir Postaje mejne policije Petišovci Mojmir Zelko, također s najbližim suradnicima te župan Občine Lendava Janez Magyar.

- Oglas -

Tijekom susreta čelnici hrvatske i slovenske policije te Grada Murskog Središća i Občine Lendava izrazili su zadovoljstvo cjelogodišnjom uspješnom suradnjom na svim područjima rada, kao i želju da se takva dobra suradnja nastavi i tijekom 2023.

Kao i prethodnih godina sa sredine mosta u rijeku Muru bačena je policijska kapa, kao simbol dobre i uspješne suradnje sa željom da se ona nastavi i u narednim godinama.

Ova tradicija datira još od davne 1993. kada je po prvi put suradnja hrvatske i slovenske policije svečano obilježena susretom na cestovnom mostu preko rijeke Mure.

Susret hrvatske i slovenske policije  na cestovnom mostu preko rijeke Mure

Susret hrvatske i slovenske policije na cestovnom mostu preko rijeke Mure // Foto: PU međimurska

“U ovoj su godini, koja je na izmaku, ispunjeni svi potrebni kriteriji za ulazak Hrvatske u schengenski prostor. Pred hrvatskom pa tako i međimurskom policijom sada su novi izazovi na koje ćemo, kao i do sada predano te profesionalno odgovoriti”, rekao je u svom obraćanju načelnik Policijske postaje Mursko Središće Miljenko Vrbanec te zahvalio slovenskim kolegama na dobroj suradnji.

Načelnik Postaje mejne policije Petišovci Mojmir Zelko čestitao je hrvatskim kolegama na ulasku u Schengen te im poželio uspješno svladavanje novih izazova s kojima slovenska policija već od ranije ima iskustva.

- Oglas -

Gradonačelnik Srpak istaknuo je velike prednosti ulaska Hrvatske u schengenski prostor za lokalno stanovništvo, posebice u pogledu slobode kretanja i nesmetanog prelaska granica te bržeg i lakšeg protoka roba i usluga.

“Slovenci i Hrvati na ovim prostorima oduvijek su bili čvrsto povezani, usprkos do sada vidljivim granicama. Sada te granice nestaju te će time povezanost lokalnog stanovništva biti još veća, što je u svakom slučaju na dobrobit svih stanovnika Prekmurja i Međimurja”, naglasio je župan Občine Lendava Janez Magyar.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti