Utorak, 18. siječnja 2022.

Predstavnici kompanije Soyak posjetili Općinu Legrad

Općinski načelnik Ivan Sabolić predstavio je prostorni plan Općine Legrad i geotermalnu zonu u kojoj će se moći graditi postrojenje

Preporučujemo

U utorak, 19. siječnja, predstavnici kompanije Soyak posjetili su Općinu Legrad.

Kompanija Soyak je preko svoje tvrtke u Hrvatskoj Terra Energy Generation Company, na nedavnom natječaju dobila koncesiju za istraživanje geotermalnog polja Legrad – 1.

Nakon dobivene odluke kompanija Soyak pokrenula je pripreme za istraživanje polja kako bi u 29 mjeseci uspjela izbušiti dvije bušotine i dobila ugovor o eksploataciji.

Plan za završetak bušenja prve bušotine je siječanj 2023., a druge sviibanj 2023.

Nakon dobivanja ugovora o eksploataciji, planira se bušiti još četiri do šest novih bušotina te gradnja elektroenergetskog postrojenja.

Općinski načelnik Ivan Sabolić predstavio je prostorni plan Općine Legrad i geotermalnu zonu u kojoj će se moći graditi postrojenje.

Također, ako će se ukazati potreba, Općina Legrad će izmijenit prostorni plan kako bi investitor mogao nastaviti s gradnjom postrojenja.

Novi sastanak zakazan je za dva tjedna, kada bi na teren trebali stići inženjeri i geolozi, a očekuje se i sastanak s predstavnicima Koprivničko-križevačke županije.

- Advertisement -

Najnovije objave