1.6 C
Zagreb
Utorak, 9. ožujka 2021.

Grad Đurđevac nabavio 7500 novih kanti za odvojeno prikupljanje otpada

Paralelno s nabavom kontejnera i kanti za recikliranje, u tijeku su radovi na projektu kompostane i sortirnice, rekao je gradonačelnik Janči

Preporučujemo

U partnerstvu s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Grad Đurđevac je osigurao nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada.

Ovaj tjedan je stigla prva pošiljka kanti za odvojeno sakupljanje papira, plastike i biootpada.

U prvoj pošiljci pristiglo je 2500 kanti za odvajanje papira, a u narednim danima očekuje se doprema još 5000 kanti za odvojeno prikupljanje plastike i biootpada.

Kante će se podijeliti građanima na đurđevačkom području, a to će znatno doprinijeti povećanju odvojeno sakupljenog otpada te će se tako smanjiti odlaganje komunalnog otpada na odlagalištu Peski.

Grad Đurđevac je preko ovog projekta prethodno nabavio 250 kontejnera za odvojeno sakupljanje papira, plastike, stakla, metala, tekstila i biootpada koji su postavljeni kod višestambenih zgrada i poslovnih subjekata.

Također, postavljeni su i dodatni zeleni otoci na području Đurđevca i prigradskih naselja te na vinogradarskom području.

– Zadovoljni smo rezultatima koje imamo u posljednje tri godine jer je napredak u recikliranju očit. Količine su u stalnom porastu tako da u 2021. očekujemo još više odvojenog otpada. Odlagalište se u ovoj situaciji i sporije puni jer stiže manje količina komunalnog otpada – naglasio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Povećanjem odvajanja otpada došlo je i do povećanja posla na reciklažnom dvorištu, a sav odvojeni otpad prikupljen od građana dodatno se sortira.

– Prijava zelenih projekata, koji doprinose očuvanju okoliša iznimno je važna jer njima želimo ukazati na važnost gospodarenja otpadom na području Đurđevca. Paralelno s nabavom kontejnera i kanti za recikliranje, u tijeku su i prvi radovi na projektu kompostane i sortirnice, a koji će zajedno zaokružiti priču odvajanja otpada u našem gradu – rekao je Janči.

Đurđevačke Komunalne usluge i Grad Đurđevac ovom prilikom, još jednom zahvaljuju svim savjesnim građanima na dosadašnjem trudu u odvajanju otpada.

Najnovije objave