1.6 C
Zagreb
Utorak, 9. ožujka 2021.

U sklopu projekta Volonter penzioner koprivnički Crveni križ počeo s podjelom paketa umirovljenicima

Program Umirovljenici za umirovljenike podrazumijeva uključivanje umirovljenika u aktivnosti Socijalne samoposluge

Preporučujemo

Koprivničko društvo Crvenog križa razvilo je u suradnji s Gradom Koprivnicom kao jednim od partnera na projektu prvi program u sklopu projekta Volonter penzioner.

Program Umirovljenici za umirovljenike podrazumijeva uključivanje umirovljenika u aktivnosti Socijalne samoposluge.

“Umirovljenici pomažu umirovljenicima tako što će umirovljenici volonteri prikupljati donacije, a umirovljenici koji su u socijalnoj potrebi dobivat će pakete s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama”, ističu iz Crvenog križa Koprivnica.

Tako će biti pružena pomoć umirovljenicima i osobama starijim od 65 godina koje su u socijalnoj potrebi na koprivničkom području.

U volonterskim akcijama prikupljanja i podjele sudjelovat će najmanje 40 umirovljenika tijekom tri godine provođenja projekta Volonter penzioner.

Koprivnički Crveni križ dijeli zaštitne maske i dezinficijense potrebitim starijim građanima
Podjela paketa umirovljenicima // Foto: GDCK Koprivnica

Kao volonteri, umirovljenici će sudjelovati u akcijama prikupljanja za Socijalnu samoposlugu koje organizira koprivničko društvo Crvenog križa u trgovačkim centrima u Koprivnici i drugim javnim mjestima

Popis umirovljenika i starijih osoba u socijalnoj potrebi izrađuje stručni suradnik iz Odjela za društvene djelatnosti Grada Koprivnice.

“Na temelju zajedničkog istraživanja utvrđeno je da će mjesečno biti pozvano 20 do 30 umirovljenika i osoba starijih od 65 godina koje su u socijalnoj potrebi te će u Socijalnoj samoposluzi za njih biti pripremljeni paketi s osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama. Tako će uz oko 120 korisnika koji redovito dolaze u Socijalnu samoposlugu, pakete s osnovnih prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama dobivati dodatni broj umirovljenika i starijih osoba”, istaknuli su iz Crvenog križa Koprivnica.

Koprivničko društvo Crvenog križa i Grad Koprivnica utvrdili su da na području Koprivnice ima umirovljenika koji žive sami, imaju mala primanja i ne mogu namiriti sve svoje potrebe. Stoga su razradili kriterije prema kojima će umirovljenici i starije osobe dobivati pomoć koja im je potrebna u svakodnevnom životu.

Pozivaju se svi umirovljenici koji žele sudjelovati u aktivnostima projekta Volonter penzioner, a pogotovo kao volonteri u volonterskim akcijama, da se jave na broj 048/642-193 i tako dođu do svih informacija o projektu.

Podsjetimo, projekt Volonter penzioner sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020.

Nositelj projekta je koprivničko društvo Crvenog križa, a partneri su Grad Koprivnica, udruga volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena Kamengrad iz Starigrada.

Najnovije objave