Srijeda, 8. prosinca 2021.

Premijer Andrej Plenković: Bez obzira jeste cijepljeni ili ne, zaštitnu masku treba nositi

mamo objektivnu slabiju dinamiku cijepljena, ne znam što da više napravimo, a da ne pritišćemo ljude nekim odlukama, komentirao je.

Preporučujemo

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je na strateškom forumu na Bledu nakon čega je dao izjavu za medije.

Plenković je komentirao moguću novu izbjegličku krizu i nošenje zaštitne maske kako bi se spriječilo veće širenje koronavirusa.

“Hrvatska ima jasan i realan pristup prema razlikama koje postoje u EU, uviđamo razlike između mediteranskih zemalja koje su vrata dolska nezakonitih migracija sa sjevera Afrike. Svi žele veću solidarnost u odnosu prema drugim članicama Unije. Neke zemlje srednje Europe ne žele tu solidarnost pa nema napretka oko ključnih dokumenata koji već stoje na stolu puno vremena. Smatram iz realnog kuta i s nacionalnih interesa Hrvatske da nekog općeg otvaranja iz bilo kojeg novog izbjegličkog vala neće biti, ne postoji nijedna zemlja unutar EU da će reći ‘dođite svi, nije problem’, To nijedan lider ne govori”, rekao je Plenković za N1.

Komentirao je izjavu predsjednika Zorana Milanovića da cijepljeni ne moraju nositi zaštitne maske.

“Bez obzira jeste cijepljeni ili ne, ako je potrebna i ako je takva preporuka treba je nositi. I vi je imate sada ovdje, još ste i vi cijepljeni. Mislim da smo s mjerama napravili ono što treba. Imamo objektivnu slabiju dinamiku cijepljena, ne znam što da više napravimo, a da ne pritišćemo ljude nekim odlukama, mogu se samo pouzdati u razboritost”, rekao je premijer i ponovno pozvao građane da se cijepe te dodao da cjepiva ima.

“Svakom smo dali mogućnost da se cijepi i ne možemo nekoga dovesti za ruku da se cijepe”, rekao je.

Najnovije objave