Ponedjeljak, 17. siječnja 2022.

Premijer Plenković: Razmišlja se o popuštanju mjera u ugostiteljstvu i sportu

Nalazimo se u zimskim mjesecima, postoje najave da će biti i hladnije sljedećih mjeseci. Trebamo doći do proljeća, istaknuo je

Preporučujemo

O budućnosti HDZ-a u Zagrebu, planira li Vlada relaksirati mjere, koja je sudbina Damira Vanđelića te zašto je nagradio Martinu Dalić u Podravki samo su neke od tema o kojima u Dnevniku Nove TV s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem razgovara Mislav Bago.

Na upit Mislava Bage hoćemo li od ponedjeljka u teretane ili kafiće, premijer Plenković je odgovorio:

– Raspravili smo situaciju u Hrvatskoj, suglasni smo da su mjere polučile efekt, smanjili smo broj zaraženih i umrlih, a važno je i da je strpljenje i odgovornost građana tome pridonijela. Poslat ćemo određene signale koji se odnose na dvije domene, ugostiteljstvo i sport – rekao je premijer.

– Na stolu je i Coffe to go i druge stvari. Nalazimo se u zimskim mjesecima, postoje najave da će biti i hladnije sljedećih mjeseci. Trebamo doći do proljeća – istaknuo je.

Govoreći o cjepivu, rekao je kako su sva tri koja Hrvatska ima su učinkovita.

– Konzultirali smo se, prema hodogramu, od sva tri proizvođača do kraja ožujka trebali dobiti 600 tisuća doza cjepiva. Sve ćemo iskoristiti, po mom računu, mogli bi do kraja ožujka imati barem deset puta više cijepljenih nego danas, dakle oko 400 tisuća građana – rekao je te dodao kako bi se sam cijepio bilo kojim cjepivom.

Govoreći o Davoru Filipoviću kao kandidatu za gradonačelnika Zagreba, odbacio je navode da je Filipović drugi izbor.

– Ne, on je prvi izbor HDZ-a. Nismo koketirali s Damirom Vanđelićem, mi smo razgovarali. On ništa ne objašnjava pa ću ja, te razgovore smo vodili u četiri oka, to je važno. Njegova je želja da do ljeta vodi Fond, to je sam rekao. U njegovoj viziji je odmah bilo da to bude privremeno, a zašto nije htio ići u utakmicu, to samo on zna. Teza o tom da nije išao u kandidaturu zbog nekog aranžmana HDZ-a s Milanom Bandićem je neistinita, stvar je sasvim jasna – kaže.

Na pitanje čime ga je Martina Dalić zadužila da je postavljena na čelo Podravke, Plenković kaže kako je postavljena dogovorom svih dionika kompanije.

– Siguran sam da će biti odlična predsjednica Uprave Podravke – rekao je.

Koji je njezin zadatak u Podravci, Plenković kaže kako je to važna kompanija za sjever Hrvatske i Koprivničko-križevačku županiju.

– Zadatak je osnažiti Podravku, kompanija zapošljava nekoliko tisuća ljudi i ima dobre poslove – rekao je Plenković.

Najnovije objave