Subota, 22. lipnja 2024.

Prevarili tvrtku za gotovo 100 tisuća eura, nisu platili isporučeni repromaterijal

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare protiv 44-godišnjakinje, 22-godišnjakinje i 40-godišnjakinje će biti podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

- Oglas -

Koprivničko-križevački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom i 22-godišnjakom te 40-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

Naime, sumnja se da su osumnjičeni u svibnju 2022. s tvrtkom s područja Koprivničko-križevačke županije sklopili određene ugovore u okviru kreditiranja proljetne sjetve te u svrhu osiguranja plaćanja ispostavili bjanko zadužnice, iako nisu mogli plaćati dospjele obveza u rokovima dospijeća.

Kako je priopćila policija, tvrtka je na temelju ispostavljenih zadužnica osumnjičenima isporučila poljoprivredni repromaterijal u vrijednosti 99.741 eura.

- Oglas -

Nadalje, osumnjičenici robu nisu platili te su oštetili tvrtku za navedeni novčani iznos.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare protiv 44-godišnjakinje, 22-godišnjakinje i 40-godišnjakinje će biti podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, stoji u policijskom priopćenju.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti