Subota, 3. prosinca 2022.

Program obilježavanja Dana križevačkih branitelja i 30. obljetnice oslobođenja vojarne

Središnja proslava održat će se 17. rujna, a započet će u 16 sati svetom misom zahvalnicom za poginule branitelje u crkvi sv. Ane koju će predvoditi mons. Jure Bogdan, vojni biskup

Preporučujemo

U Gradskoj upravi Grada Križevaca danas je održana sjednica Odbora za branitelje Grada Križevaca na kojoj je utvrđen program obilježavanja Dana branitelja Domovinskog rata Grada Križevaca i 30. obljetnice oslobođenja vojarne u Križevcima i skladišta naoružanja Široko Brezje uz svečano otkrivanje spomenika za 37 poginulih križevačkih branitelja u
Domovinskom ratu.

Program obilježavanja počinje u srijedu, 15. rujna u 19,15 sati podizanjem zastave Republike Hrvatske i paljenjem 37 svijeća kod crkve sv. Ane. Potom će 16. rujna branitelji i obitelji tradicionalno obići mjesta pogibije križevačkih branitelja na zapadnoslavonskom bojištu dok će se u 18 sati položiti vijenci i zapaliti svijeće na Spomen obilježju prvim križevačkim žrtvama Domovinskog rata kod šumarije.

Nadalje, 16. rujna u 19 sati održat će se koncert Klape Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice i Gradskog puhačkog orkestra Križevci na Strossmayerovom trgu pa ovim putem upućujemo poziv svima da dođu na ovaj koncert.

Središnja proslava održat će se 17. rujna, a započet će u 16 sati svetom misom zahvalnicom za poginule branitelje u crkvi sv. Ane koju će predvoditi mons. Jure Bogdan, vojni biskup.

U 17,30 sati započet će svečani program otkrivanja novog spomenika u parku u Ulici Franje Tuđmana kojeg će zajednički otkriti roditelji, supruge i djeca poginulih branitelja, a nakon čega će se polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odati počast poginulim hrvatskim braniteljima.

I ovim putem upućujemo poziv svim obiteljima poginulih branitelja, braniteljima i ostalim sudionicima oslobođenja vojnih objekata da se priključe ovogodišnjem obilježavanju Dana križevačkih branitelja i 30-toj obljetnici oslobođenja vojarne i skladišta naoružanja, poručili su iz Ureda gradonačelnika Križevaca.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti