Četvrtak, 28. listopada 2021.

Promijenjen termin održavanja Europskog piknika u Legradu

12. Europski piknik započet će svečanom sjednicom i otvorenjem u petak te raspravom o budućnosti Europske unije

Preporučujemo

Agencija EACEA, pri Europskoj komisiji, 6. siječnja objavila je rezultate natječaja za program Europa za građane.

Na natječaj je pristiglo 37 prijava iz Hrvatske, a u poglavlju Bratimljenje gradova iz Hrvatske prihvaćeno je pet projekata i to tri grada Ludbreg, Zagreb, Klanjec i dvije općine Konjščina i Legrad.

Općina Legrad prijavila je projekt pod nazivom The 12th European Picnic of small communities: At the crossroads-26 communities from 13 countries to discuss how to make Europe stronger i za isti dobila maksimalnih 25.000 eura.

Vodeći partner i organizator je Općina Legrad, a ostali partneri su: Ortilos, Zakany, Zakanyfalu, Szepetnek, Felsonyek (Mađarska), Bitola (Sjeverna Makedonija), Cierna Voda, Vrakun, Cervenik, Kalnica (Slovačka), Brezova (Češka), Auseu, Vadu Crisului, Culciu Mare (Rumunjska), Kastl (Njemačka), Nikinci (Srbija), Altopiano della Vigolana (Italija), Zlotorya (Poljska), Dobrovnik (Slovenija), Stolac (BiH) i Vila Boa do Bispo (Portugal).

Planirano je da se 12. Europski piknik održi od 4. do 6. lipnja 2021., zbog epidemioloških mjera će se program održati od 6. do 8. kolovoza.

Točan program 12. Europskog piknika bit će objavljen kasnije, a započet će svečanom sjednicom i otvorenjem u petak te raspravom o budućnosti Europske unije.

Svečani mimohod, kulinarska natjecanja, kulturni i sportski program održat će se u subotu, a dan će završiti koncertom i vatrometom.

U nedjelju će biti na rasporedu sveta misa, završni dogovori i odlazak brojnih delegacija i gostiju.

Najnovije objave