Petak, 3. veljače 2023.

Promocija publikacije ‘Okusi tradiciju! Slatke priče – bomboni s okusom djetinjstva’ u Galerija Mijo Kovačić u Koprivnici

Publikacija je rezultat višegodišnje suradnje više kustosice Marije Mesarić i medičarke Ljubice Špičko na dokumentiranju, istraživanju te očuvanju i promicanju održivosti i kontinuiteta nematerijalnog kulturnog dobra medičarskog obrta

Preporučujemo

Salon bomboni, bomboni su koji su za vrijeme božićnih blagdana uveseljavali naše bake, djedove, mame, tate…, a dašak tog luksuza moći ćete osjetiti i vi i to u petak, 2. prosinca, u Galeriji Mijo Kovačić u Koprivnici.

Naime, održat će se promocija publikacije ‘Okusi tradiciju! Slatke priče – bomboni s okusom djetinjstva’ koja je rezultat višegodišnje suradnje više kustosice Marije Mesarić i medičarke Ljubice Špičko na dokumentiranju, istraživanju te očuvanju i promicanju održivosti i kontinuiteta nematerijalnog kulturnog dobra medičarskog obrta.

Licitarski bombon jedan je od proizvoda medičarskog obrta koji je 2010. upisan na UNESCO-vu reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Promocija će se održati u 17.30 sati, a ‘slatke priče’ bit će podsjetnik na lijepe trenutke i sjećanja iz djetinjstva vezane za blagdansko ozračje Božića.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti