Subota, 26. studenoga 2022.

Proradio novi semafor kod škole u Novigradu Podravskom

Do idućeg petka na njemu će bljeskati samo žuto svijetlo kako bi se što više sudionika u prometu upozorilo na semaforsku regulaciju prometa na tom dijelu, istaknuo je načelnik Brljek

Preporučujemo

U petak je semafor na pješačkom prijelazu kod OŠ Prof. Blaž Mađer u Gajevoj ulici u Novigradu Podravskom priključen na struju.

“Do idućeg petka na njemu će bljeskati samo žuto svijetlo kako bi se što više sudionika u prometu upozorilo na semaforsku regulaciju prometa na tom dijelu, a zatim ga prebacujemo na stalni režim rada – kretanje vozila u nailasku preko 50 km/h pali crveno svjetlo, pješak pritiskom pločice na stupu aktivira žuto, a zatim crveno svjetlo za vozila te ujedno zeleno svjetlo za prelazak pješaka preko zebre”, istaknuo je općinski načelnik Zdravko Brljek.

Također, u petak će Osnovna škola u suradnji s koprivničkim policajcima provesti edukaciju učenika pa se pozivaju vozači na dodatni oprez jer će na toj dionici biti povećan broj djece.

Semafor u Gajevoj ulici u Novigradu Podravskom
Foto: Općina Novigrad Podravski

“Radove na postavi semafora koji su uključivali i građevinski dio radi pomicanja pješačkog prijelaza izvela je osječka tvrtka Elektromodul-promet koja je uz suglasnost MUP-a izabrana kao najpovoljnija, a ujedno i najjeftinija”, rekao je načelnik Brljek te dodao da su u javnom postupku jednostavne nabave pristigle tri ponude u rasponu cijena od 287.214,61 do 320.189,38 kuna.

Načelnik je istaknuo kako se Općina zbog uspješne prijave na poziv za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa kojeg je objavilo Ministarstvo unutarnjih poslova našla u društvu 26 pozitivno ocijenjenih iz Hrvatske kojima se iz nacionalnog fonda sufinancira 65 posto troškova izvedbe prijavljenog projekta.

“Zadovoljni smo što smo u suradnji sa Županijskom upravom za ceste uspjeli uskladiti izvedbu semafora s uređenjem kolnika Gajeve ulice”, zaključio je Brljek.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti