Četvrtak, 28. listopada 2021.

Proširuje se parkiralište kod dječjeg vrtića u Đurđevcu

Zbog povećanog broja upisa djece u vrtić te smanjenog kapaciteta parkinga u posljednje vrijeme došlo je do stvaranja sve većih jutarnjih gužvi

Preporučujemo

U sklopu uređenja javnih gradskih površina u Đurđevcu, proširuje se parkirališta ispred dječjeg vrtića Maslačak u Ulici Tina Ujevića, čiji radovi se bliže samom kraju.

Postavljeni su rubnjaci i travnati opločnici te se čeka završni sloj kojim će se radovi na proširenju parkinga završiti.

Zbog povećanog broja upisa djece u vrtić te smanjenog kapaciteta parkinga u posljednje vrijeme došlo je do stvaranja sve većih jutarnjih gužvi kada najviše roditelji dovode djecu u vrtić.

Valja podsjetiti kako je nedavno u toj ulici izgrađen i novi kružni tok, kojim će se uvelike smanjiti brzina prometovanja i povećati sigurnost svih sudionika u prometu, posebice pješaka i djece.

Također, u tijeku su i radovi na izgradnji pješačke staze i postavi rasvjete u Ulici dr. Ivana Kranjčeva uz srednju školu.

– Proširenjem postojećeg parkirališta i izgradnjom novog osigurat ćemo više parkirnih mjesta za roditelje koji dovoze i odvoze svoje mališane u vrtić. Proširenjem postojećeg parkinga osigurat će se dodatnih 9 parkirnih mjesta, dok će se izgradnjom novog ispred ulaza u jaslice dječjeg vrtića, osigurati novih 10 mjesta. Parking će biti kružnog tipa te omogućiti bolju prohodnost prilikom zaustavljanja automobila. Završetak radova očekujemo idućeg tjedna i vjerujemo da će ovim rješenjem biti zadovoljni i roditelji. Projekt je u cijelosti financiran iz proračuna Grada Đurđevca, a ovo je samo nastavak rješavanja malih komunalnih i prometnih problema u cilju povećavanja prometne sigurnosti na području grada – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Najnovije objave