Utorak, 5. srpnja 2022.

Puhački orkestar DVD-a Đurđevac i Gradski puhački orkestar Križevci predstavljat će Koprivničko-križevačku županiju na državnim susretima

Središnja manifestacija puhačkog amaterizma u Hrvatskoj ove će se godine održati 10. i 11. rujna u Đurđevcu povodom stote obljetnice djelovanja Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac

Preporučujemo

U organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije u Đurđevcu je održana 22. županijska smotra puhačkih orkestara.

Smotru je otvorio đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči, a na smotri su prisustvovale i predstavnice Zajednice, predsjednica Nada Šešić i tajnica Zrinka Roksandić.

Na smotri je sudjelovalo 170 glazbenika iz pet amaterskih puhačkih orkestara, a domaćin je bio Puhački orkestar DVD-a Đurđevac koji ove godine obilježava 100 godina od osnutka i djelovanja.

Županijska smotra puhačkih orkestara
Foto: Grad Đurđevac

U natjecateljskom dijelu programa nastupili su Puhački orkestar DVD-a Đurđevac, Puhački orkestar DVD-a Virje, Puhački orkestar Grada Koprivnice, Gradski puhački orkestar Križevci i revijalno članovi Malog puhačkog orkestra DVD-a Virje.

Sve izvedbe pratio je maestro Josip Kapović, selektor Hrvatskog sabora kulture, koji je ocjenjivao izbor programa, intonaciju, dinamiku, interpretaciju, ritam, tehničku izvedbu, kvalitetu zvuka i opći dojam.

Nakon preslušavanja svih orkestara maestro Kapović je odlučio da će Koprivničko-križevačku županiju na 35. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara predstavljati Puhački orkestar DVD-a Đurđevac i Gradski puhački orkestar Križevci.

Središnja manifestacija puhačkog amaterizma u Hrvatskoj ove će se godine održati 10. i 11. rujna u Đurđevcu povodom stote obljetnice djelovanja Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac.

- Advertisement -

Najnovije objave