Srijeda, 19. lipnja 2024.

Puhački orkestar DVD-a Đurđevac proslavio 100. rođendan velikim godišnjim koncertom

Puhački orkestar DVD-a Đurđevac osnovan je davne 1922. godine, a prvi nastup je održan već iduće godine na Svetoj misi za Božić

- Oglas -

U Sportskoj dvorani Osnovne škole u Đurđevcu, jučer je održan veliki Godišnji koncert Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac kojim su puhači ujedno obilježili i stotu obljetnicu djelovanja.

I ove su godine puhači za mnogobrojnu publiku pripremili bogat i raznovrstan program, ali ovog puta potpuno novog repertoara.

Uz orkestar su nastupili i njihovi gosti koji su uveličali ovu svečanu proslavu; Petra Cik, Ivana Senjan, Srednjoškolski bend Antares, Ženski vokalni sastav Đurđevčice, Krešimir Kovačević i Mihael Lach, dok je program vodio radijski voditelj Božidar Kovač.

- Oglas -

Podsjetimo, Puhački orkestar DVD-a Đurđevac osnovan je davne 1922. godine, a prvi nastup je održan već iduće godine na Svetoj misi za Božić. Tijekom svog postojanja orkestar djeluje bez većih prekida. Svoje aktivnosti temelji na poticanju i promicanju kulturno- umjetničkog amaterizma s područja puhačke glazbe u gradu, ali i šire. Osim u protokolarnim zadaćama u sklopu vatrogastva, sudjeluju u manifestacijama u organizaciji grada te na brojnim smotrama i susretima županijske i državne razine. Do sada je preko 200-tinjak Đurđevčana prošlo kroz sastav Puhačkog orkestra.

Publika na koncertu
Publika na koncertu Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac // Foto: djurdjevac.hr

Dirigent i voditelj Puhačkog orkestra Božidar Škurdija zahvalio se Turističkoj zajednici grada Đurđevca, Gradu Đurđevcu, svojim gostima, DVD-u Đurđevac, članovima orkestra i svima onima koji su se angažirali oko organizacije ovog koncert, a kao zahvalu za njegov rad i potporu koju im daje, puhači su mu se zahvalili prigodnim poklonom.

Gradonačelnik Hrvoje Janči ovom je prilikom čestitao puhačima na vrhunskom koncertu i na njihovom stotom rođendanu te im je poželio puno uspjeha u radu i natjecanjima.

– Veliko hvala svima koji su danas ovdje, svim članovima DVD-a, svim bivšim članovima i dirigentu Boži na njihovom velikom doprinosu. 100-ta obljetnica govori o dugoj tradiciji i u današnje vrijeme je velika stvar kad ljudi odvajaju svoje privatno vrijeme za zajednicu, možete samo zamisliti koliko je truda i vremena bilo potrebno da se ovakav veliki koncert održi. Nadam se da se vidimo i na slijedećoj okrugloj obljetnici, želim vam svako dobro povodom nadolazećih blagdana, puno sreće i zdravlja te da ih provedete s vašim obiteljima, uživajmo još malo u ovim vrhunskim izvedbama – rekao je gradonačelnik.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti