Srijeda, 22. ožujka 2023.

RADI SE, RADI Općina Koprivnički Bregi najavljuje velike investicije i u ovoj godini

U proračunu su pripremljeni projekti i projekti pred izdavanjem građevinske dozvole s čijom realizacijom se planira krenuti u što kraćem roku. Vrijednost projekata je gotovo 5 milijuna kuna bez PDV-a

Preporučujemo

Radi se, radi. Nakon uspješne 2020. i niza realiziranih projekata, u Općini Koprivnički Bregi istim tempom nastavljaju i ove godine.

– Staru 2020. ispratili smo s novom javnom rasvjetom uz dio pješačko-biciklističke staze na ulazu u Koprivničke Brege iz smjera Miklinovca, a siguran sam da nas i u ovoj godini čeka puno svijetlih trenutaka i novih velikih investicija. Kad sam spomenuo dio staze s novom rasvjetom dodao bih da imamo i najavu Grada Koprivnice o spajanju pješačko-biciklističke staze iz smjera Miklinovca sa stazom na ulazu u Koprivničke Brege, što bi uz dobru prometnu povezanost bio novi pozitivan doprinos aktualnoj dobroj suradnji naše Općine i Grada Koprivnice – istaknuo je općinski načelnik Mario Hudić.

Javna rasvjeta uz pješačko-biciklističku stazu
Javna rasvjeta uz pješačko-biciklističku stazu // Foto: Općina Koprivnički Bregi

U proračunu su pripremljeni projekti i projekti pred izdavanjem građevinske dozvole s čijom realizacijom se planira krenuti u što kraćem roku.

– Ovim putem projekte želim najaviti mještankama i mještanima općine, a naglasak je na daljnjem poboljšanju i modernizaciji prometne infrastrukture koja podrazumijeva obnovu lokalnih cesta, izgradnju autobusnog ugibališta, nastavak izgradnje pješačko-biciklističkih staza i rekonstrukciju cestovnog mosta, kao i dodatnom omogućavanju dostupnosti vodovodne i kanalizacijske mreže mještanima – ističe načelnik Hudić.

U planu je polaganje novog sloja asfalta u Ulici Ljudevita Gaja i Kolodvorskoj ulici u Koprivničkim Bregima. Radovi bi trebali krenuti odmah po završetku zimskog perioda i otvaranju asfaltnih baza, a procijenjena vrijednost je oko 400.000 kuna.

Sukladno proračunskim mogućnostima, tijekom godine planira se i asfaltiranje na kraćim dionicama u pojedinim naseljenim, dijelovima općine gdje su se do sada kontinuirano šljunčali i ravnali makadamski puteve nakon većih kiša i prirodnih nepogoda.

Također, predan je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju autobusnog ugibališta s nadstrešnicom u Glogovcu, uz cestu ispred Društvenog doma, a nakon njenog izdavanja pristupilo bi radovima čija se vrijednost procjenjuje na oko 150.000 kuna.

Tijekom ove godine nastavit će se i s izgradnjom pješačko-biciklističkih staza kako bi se povećala sigurnost pješaka i biciklista u prometu, a posebno djece i starijih osoba.

Predan je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju pješačko-biciklističke staze u Ulici braće Radić u Koprivničkim Bregima, a projekt je prijavljen na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova.

Pri kraju je i izrada projektne dokumentacije za izgradnju pješačko-biciklističke staze u Ulici Stjepana Radića u Glogovcu, od Podravske magistrale i postojeće pješačko-biciklističke staze do sjecišta s Bilogorskom ulicom.

Procijenjena vrijednost radova za izgradnju obje staze je preko 4 milijuna kuna, a s obzirom na visok financijski iznos i specifičnost terena na pojedinim dionicama planirana je izgradnja u više faza.

– Jako me veseli i najnoviji dogovor koji smo postigli sa Županijskim cestama, a riječ je o rekonstrukciji i proširenju cestovnog mosta u Ulici Matije Gupca u Koprivničkim Bregima, koji je godinama kritična prometna točka i na kojoj se nažalost dogodilo dosta prometnih nesreća. Općina će sufinancirati izvođenje radova s 20% od ukupne vrijednosti, a nakon što Županijske ceste provedu natječaj, u ljetnim mjesecima se planira izvođenje radova. Uz već izgrađeni pješački most, ovo je značajan projekt kojim će se podići sigurnost svih sudionika u prometu na ovom mjestu – istaknuo je načelnik Hudić.

Načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić
Načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić // Foto: Zvonimir Markač

Kada se zbroje navedene vrijednosti svih projekata (bez PDV-a) dolazi se do iznosa od gotovo 5 milijuna kuna, koja uz vlastita proračunska sredstva, Općina planira osigurati preko raznih natječaja i uz podršku Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova i Koprivničko-križevačke županije.

– Zahtjevna gospodarska godina je pred nama s, nažalost, još uvijek aktualnom pandemijom koronavirusa, no vjerujem da ćemo u tome uspjeti kao i do sada jer smo kvalitetno pripremili projekte, imamo znanja i iskustva u apliciranju na natječaje i dobivanju sredstava od nadležnih institucija i EU fondova i u konačnici samoj realizaciji projekata sukladno njihovim strogim kriterijima i kontroli – ističe načelnik Hudić.

Također, potrebno je istaknuti da je u dogovoru s općinskim partnerima Koprivničkim vodama u tijeku izrada projektne dokumentacije za dodatno proširenje vodovodne i kanalizacijske mreže u Glogovcu. Nakon izdavanja građevinskih dozvola, izvesti će se radovi na proširenju obiju mreža kojima će se omogućiti priključci novim domaćinstvima na vodovodnu mrežu u Vinogradskoj ulici i Vinogradskom odvojku, kao i na kanalizacijsku mrežu u Ulici Dugačko brdo, Voćarskoj i Vinogradskoj ulici te Vinogradskom odvojku.

– S obzirom na to da je riječ o više dionica, zakonski propisi zahtijevaju pripremu zasebnih projekata pa će se tako i sami radovi izvoditi u više faza, no najvažnije je da smo postigli dogovor za njihov siguran početak i da će nakon završetka biti omogućeni novi priključci i time dodatno povećan komunalni standard u svim naseljima naše općine – zaključio je Hudić.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti