Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

Rajn Bugarima govorio o udruživanju Križevčana u energetsku zajednicu

Gradonačelnik je napomenuo kako su u energetskoj tranziciju vrlo važni građani te kako iz tog razloga grad Križevci potiče građane na postavljanje fotonaponskih elektrana na krovovima svojih kuća kroz izravnu financijsku podršku

Preporučujemo

Na poziv udruženja Energy-Cities, križevački gradonačelnik Mario Rajn predstavio je primjere dobre prakse po pitanju udruživanja građana u energetsku zajednicu predstavnicima gradova, općina, ustanova i udruga iz Bugarske.

Putem on-line konferencije, gradonačelnik je imao prilike govoriti o projektu križevački sunčani krovovi, Križevačkom laboratoriju inovacija za klimu i nedavno osnovanim Energetsko klimatskom uredu.

Govorio je i o planovima grada za nadolazeće razdoblje te o namjeri grada da do 2030. postane energetski neovisan grad.

Izvor: krizevci.hr

Gradonačelnik je napomenuo kako su u energetskoj tranziciju vrlo važni građani te kako iz tog razloga grad Križevci potiče građane na postavljanje fotonaponskih elektrana na krovovima svojih kuća kroz izravnu financijsku podršku.

Uz gradonačelnika, primjer dobre prakse pod nazivom „Energetske zajednice u susjednim regijama – upoznajte inovatore“ predstavili su i drugi iz Grčke i Srbije te je konferencija „Scaling up energy communities in Bulgaria“ završila u nadi da će potaknuti građane Bugarske na osnivanje energetskih zajednica.

- Advertisement -

Najnovije objave