Petak, 29. rujna 2023.

Ravnatelj HZZO-a: Na pandemiju potrošeno pet milijardi kuna

Preko pet milijuna kuna obiteljskim liječnicima za brzo antigensko testiranje preko njihovih limita, rekao je ravnatelj HZZO-a Lucijan Vukelić

- Advertisement -

Ravnatelj HZZO-a Lucijan Vukelić izvijestio je kako je samo u ovom i prošlom tjednu 75 milijuna kuna stajalo testiranje, samoizolacija i bolovanje zbog covida bez troškova bolovanja.

Do sada smo na pandemiju potrošili oko pet milijardi kuna, kaže Vukelić dodajući kako je isplaćeno preko pet milijuna kuna obiteljskim liječnicima za brzo antigensko testiranje preko njihovih limita.

Ustvrdio je da će se trenutno stanje s listama čekanja za onkološke pacijente poboljšati, a greške u evidentiranju nastojat će se eliminirati.

- Advertisement -

“Pokazat ćemo da ove liste čekanja koje se pojavljuju nisu istinite, neke stvari smo odradili, ali nisu iskomunicirane”, rekao je Vukelić.

Ministar Beroš je komentirao i problem s aparatima za zračenje onkoloških bolesnika, kojih je nedovoljno i često se kvare.

U novom Nacionalnom planu za oporavak i otpornost predviđeno je 720 milijuna kuna za liječenje onkoloških bolesti, od toga 640 milijuna za nabavu aparata do 2025. godine.

Iz sredstava EU-a nabavit će se 23 nova aparata za zračenje, najavio je Beroš.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti