Nedjelja, 2. travnja 2023.

Riznica Međimurja i Med dvemi vodami u izboru za najbolji EU projekt Međimurske županije

Dva vrijedna međimurska projekta natječu se u konkurenciji od 37 EU projekta za titulu najboljega u ovogodišnjem izboru za Najbolji županijski EU projekt

Preporučujemo

Dva vrijedna međimurska projekta natječu se u konkurenciji od 37 EU projekta za titulu najboljega u ovogodišnjem izboru za Najbolji županijski EU projekt.

Rekonstrukcija i revitalizacija fortifikacije Starog grada Čakovec u Muzej nematerijalne baštine projekt je kojim je detaljno i cjelovito rekonstruiran i obnovljen bedem Starog grada, koji je zaštićeno kulturno dobro od nacionalnog značenja, a rekonstrukcija i revitalizacija bile su važne za daljnji razvoj kulturnog turizma u Međimurskoj županiji, posebice radi arhitektonske atraktivnosti i jedinstvenosti objekta kao jednog od posljednjih očuvanih Wasserburgova u ovom dijelu Europe.

Uz obnovu, izgrađena je replika barokne zgrade iz 18. stoljeća, a u Riznici se prezentiraju izuzetno atraktivne priče o bogatstvu nematerijalne kulturne baštine i legendama Međimurja.

Kroz projekt „Med dvemi vodami“ je rekonstruiran i opremljen Centar za posjetitelje u Križovcu, rekonstruiran i opremljen edukacijsko-istraživački centar Matulov grunt u Frkanovcu te je uređena Eko-turistička poučna pješačka i biciklistička staza Svetomartinska Mura.

Za međimurske projekte možete glasati do 17. listopada OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti