U Zagrebu je u utorak održana sjednica Hrvatskog rukometnog saveza. Prisilna pauza koju je uzrokovao koronavirus trajala je šest mjeseci, a sad joj je došao kraj.

Na sjednici je odlučeno je kako će Prva hrvatska rukometna liga za žene početi 26./27. rujna, baš kao i druge hrvatske ženske lige Sjever i Zapad. Druga hrvatska ženska rukometna liga Jug kreće 3./4. listopada.

Paket 24 Premijer liga, prve muške rukometne lige Sjever i Jug te Druga liga Sjever počinju s natjecanjem 26./27. rujna. Druge muške lige Istok, Zapad i Jug počinju svoja natjecanja 3./4. listopada.

Rukometni klub Podravka Vegeta tako kreće po svoj novi naslov prvaka države. Dosad je koprivnički klub osvojio 25 naslova prvaka, a bio je nadomak još jednog, odnosno obrane naslova, sve do prekida prošle sezone.

Podsjetimo, prošlo prvenstvo prekinuto je usred sezone zbog epidemije koronavirusa, a Podravka Vegeta u tom je trenu u 19 prvenstvenih susreta upisala 19 pobjeda. Prvak nije proglašen, već je sve poništeno, a nije se odigrao ni Kup do kraja.

Osim tih odluka, HRS je izdvojio i sljedeće:

 • Prijelazni rok za natjecateljsku sezonu 2020./21. traje od 1. srpnja 2020. godine do 28. veljače 2021. godine.
 • Upravni odbor usvojio je kalendar natjecanja za sezonu 2020./21.
 • Odlukom upravnog odbora ukinuti su propisnik o statusu rukometaša, registracijski propisnik, postupovni propisnik registracijskog povjerenstva te propisnik o ustroju natjecanja, a donijeta je odluka o usvajanju propisnika o ustroju natjecanja te propisnika o registraciji osoba i klubova te statusu igračica/igrača.
 • Upravni odbor imenovao je odvjetnika iz Zagreba Ivana Čuića za arbitražnog suca HRS-a.
 • Upravni odbor imenovao je odvjetnika iz Zagreba Srećka Ilića za stegovnog suca HRS-a.
 • Upravni odbor donio je odluku o propozicijama natjecanja za natjecateljsku sezonu 2020./2021., popunjavanju seniorskih liga te odluku o sustavu natjecanja mlađih dobnih uzrasta.
 • Upravni odbor donio je odluku o povjereniku/voditelju natjecanja za natjecateljsku sezonu 2020./21. Za Paket 24 Premijer ligu, Prvu hrvatsku žensku ligu, prve lige (M) te sve druge lige povjerenik je Ante Ančić.
 • Upravni odbor imenovao je Komisiju za provedbu epidemioloških mjera koju čine: dr. Tamara Poljičan, dr. Dario Rahelić, dipl. sant.ing. Robert Kober, mag. med. Cecilija Rotim, dr.sc. Damir Trut i mag. Romeo Vrečko.
 • Upravni odbor utvrdio je liste sudaca i nadzornika suđenja u natjecateljskoj sezoni 2020./21.
 • Upravni odbor imenovao je povjerenstvo za delegiranje sudaca u natjecateljskoj sezoni 2020./21., koje čine Josip Posavec, Ante Ančić i Tomislav Lukić. Također je imenovan povjerenik za delegiranje delegata. Tu će dužnost obavljati Ante Ančić.
 • Upravni odbor prihvatio je prijedlog organizacije Svjetskog prvenstva za kadetkinje koje će se održati od 7. do 20. prosinca ove godine u Poreču, odnosno prijedlog organizacije Europskog juniorskog prvenstva koje će se održati od 7. do 17. siječnja 2021. godine u Poreču.