Srijeda, 22. ožujka 2023.

S 2,97 promila sjeo za volan i u Virju skrivio prometnu nesreću

Za vikend je tijekom nadzora prometa na području Policijske uprave koprivničko-križevačke sankcionirano 138 prometnih prekršaja

Preporučujemo

Tijekom vikenda je na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno 11 prometnih nesreća od kojih tri s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom.

Tri su prometne nesreće prouzročili vozači pod utjecajem alkohola, a jednu je prouzročio mladi vozač.

“Sankcionirano je 138 prometnih prekršaja od čega 22 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 31 prekršaj prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava i sedam prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom”, priopćila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 10. prosinca, u 22.10 sati u Ulici Mitrovica u Virju. Naime, 54-godišnjak je vozio osobni automobil pod utjecajem alkohol od 2,97 promila te prouzročio prometnu nesreću.

Nadalje, najveća brzina kretanja evidentirana je u nedjelju, 11. prosinca, u 14.45 sati u Ulici Stjepana Radića u Budančevici. Vozač osobnog automobila kretao se brzinom od 114 kilometara na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

Tri vozača su zadržana u posebnoj prostoriji policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava dok je jedan vozač uhićen, a u prometu je zatečen i jedan recidivist.

Također, izvršen je nadzor 32 mlada vozača, a devet ih je počinilo prometne prekršaje.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti