Petak, 29. rujna 2023.

Sastanak projektnih partnera: projekt ‘Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad’ odlično napreduje

U sklopu projekta odrađene su dvije radionice s ključnim dionicima u sklopu kojih je predstavljen projekt i njegove aktivnosti. Tijekom trajanja projekta planirano je održavanje još nekoliko radionica

- Advertisement -

U prostorijama PORA-e u četvrtak, 21. svibnja 2020. godine, održan je sastanak projektnih partnera na projektu “Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad”, koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Partneri PORA – Razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima Koprivničko-križevačke županije i Općina Legrad su se sastali kako bi iznijeli aktivnosti koje su do sada provedene, koje su u provedbi i koje su u daljnjem planu projekta.

eu projekt sufinaciranje Općina Legrad

- Advertisement -

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Koprivničko-križevačke županije je sklopila ugovor za izgradnju promatračnica/vidikovaca uz jezero Šoderica, a planirani početak radova je 1. rujna 2020. godine. U sklopu projekta odrađene su dvije radionice s ključnim dionicima u sklopu kojih je predstavljen projekt i njegove aktivnosti. Tijekom trajanja projekta planirano je održavanje još nekoliko radionica.

Radionica javna ustanova Radionica javna ustanova

Održavanje dijela tih radionica planirano je na terenu projektnog područja. U tijeku je izrada Studije valorizacije prirodnih vrijednosti područja Šoderice koja će utvrditi zone važne za bioraznolikost i stanište područja Šoderice i predložiti mjere za očuvanje te bioraznolikosti.

Također će predložiti načine prezentacije prirodnih vrijednosti područja Šoderice kao i načine povezivanja s drugim za bioraznolikost važnim točkama u okolici. Planirana je i edukacija tri člana projektnog tima za vodiče, odnosno interpretatore prirodne baštine. Osim toga Javna ustanova započela je s pripremom sadržaja koji će biti prezentiran na informativno-edukativnim tablama koje će biti postavljene uz šetnicu.

Općina Legrad je i nastavila s radovima na šetnici koji su bili obustavljeni za vrijeme epidemije, no unatoč obustavi radova, očekuje se da će šetnica biti dovršena u roku.

- Advertisement -

Započela je i izgradnja dvaju dječjih igrališta uz šetnicu. Postavljena je javna rasvjeta, klupe i koševi. Za dva tjedna se očekuje isporuka automobila za prijevoz posjetitelja, a isporuka električnih bicikala se očekuje do kraja mjeseca.

PORA – Razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, u suradnji s tvrtkom Sjajno d.o.o., u tijeku je izrade Akcijskog plana za upravljanje posjetiteljima koji će dalje služiti razvoju turizma na TRC Šoderica i čiji je rok izrade krajem provedbe projekta.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti