Utorak, 28. svibnja 2024.

Općini Legrad odobren novi veliki projekt

Legradski dio projekta je izrada strategije razvoja turizma na rijekama Muri i Dravi, nabavka dva električna (solarna) čamca za prijevoz posjetitelja te uređenje odmorišta Halaš Čarde postavljanjem posjetiteljske infrastrukture (klupe, koševi, stalci za bicikle, set za popravak bicikla). Nadalje, u sklopu projekta odradit će se 14 vodenih tura za turiste

- Oglas -

Iz programa Interreg Hrvatska – Mađarska 2014-2021 odobren je novi turistički projekt pod nazivom Two rivers one goal II. Radi se o razvoju vodenog turizma na rijekama Muri i Dravi, a nastavak je projekta Two rivers one goal, iz kojeg su izrađena riječna pristaništa na istim rijekama.

Vodeći partner projekta je Općina Goričan, a partneri su Općina Legrad i Općina Donji Vidovec s hrvatske strane te Općine Totszerdahely i EGTS Regije Mura s mađarske strane.

Legradski dio projekta je izrada strategije razvoja turizma na rijekama Muri i Dravi, nabavka dva električna (solarna) čamca za prijevoz posjetitelja te uređenje odmorišta Halaš Čarde postavljanjem posjetiteljske infrastrukture (klupe, koševi, stalci za bicikle, set za popravak bicikla). Nadalje, u sklopu projekta odradit će se 14 vodenih tura za turiste.

- Oglas -

Ovo je već treći odobreni projekt Općine Legrad iz programa prekogranične suradnje Hrvatska – Mađarska, pri čemu Općina Legrad ostaje jedina općina kojoj je projekt odobren.

Nadalje, ovaj projekt bit će nadogradnja svih postojećih turističkih projekata jer će budući posjetitelji moći unajmiti električne bicikle, hibridno vozilo te čamce za kretanje prirodnim ljepotama legradske općine.

Ovim projektom otvorit će se nove plovne rute, i to Selnica Podravska – Legrad, Sveta Marija – Donja Dubrava – Legrad, Goričan – Legrad pa sve do Gole, Ferdinandovca i naposljetku Križnice.

Projekt bi trebao trajati 24 mjeseca, vrijednost projekta je 895.000 eura, a na Općinu Legrad otpada 111.000 eura.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti