Petak, 24. svibnja 2024.

Norijada u Koprivnici se odgađa za kraj ljeta

Ovu školsku godinu ćemo svi zapamtiti kao punu izazova, isprepletenu mnogim događajima, a najviše po uvođenju online nastave, rekao je gradonačelnik Jakšić

- Oglas -

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec i pročelnik Dario Jembrek održali su u gradskom parku kod paviljona sastanak s predstavnicima maturanata i ravnateljima škola, povodom završetka srednjoškolskog obrazovanja.

“Ponosan sam što je Koprivnica uz vas kroz cijelo vaše školovanje – od vrtića pa do fakulteta i što vama i vašim roditeljima omogućavamo brojne dodatne pogodnosti i sadržaje kako bi lakše i kvalitetnije proveli svoje školske dane. Ovu školsku godinu svakako ćemo svi zapamtiti kao punu izazova, isprepletenu mnogim velikim događajima, a ponajviše po uvođenju online nastave zbog epidemije koronavirusom”, rekao je maturantima gradonačelnik Mišel Jakšić te nastavio.

“No usprkos tome, vi i vaši nastavnici pokazali ste visoku spremnost na prilagodbu novim načinima i metodama predavanja, učenja i ispitivanja. Pokazali ste discipliniranost u izvršavanju svojih zadaća, seminara i projekata u koje ste ugradili ne samo svoje znanje, nego i kreativnost i snalažljivost u izradi sadržaja za koje gotovo da nije bilo prethodne najave i vježbe. Takvi mladi ljudi, kao što ste vi, temelj su našeg društva i uz vas vjerujem da nas čeka bolja i svjetlija budućnost”, kazao je Jakšić.

- Oglas -

– Zbog situacije s epidemijom koronavirusa, poglavito oko mjera društvenih okupljanja i održavanja koncerata u zatvorenim i na otvorenim prostorima, za sada je nemoguće održati tradicionalnu Norijadu u organizaciji Koprivnice – istaknuli su iz koprivničke gradske uprave.

Na sastanku je odlučeno da se u idućim danima organizira zajednička povorka maturanata Srednje i Obrtničke škole te Gimnazije, prema uputama i protuepidemijskim mjerama nacionalnog Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Norijada je prema dogovoru gradonačelnika i predstavnika maturanata odgođena za kraj ljeta, ako će za to biti stvoreni svi preduvjeti.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti