Petak, 19. srpnja 2024.

Sin koji je nožem usmrtio svog oca završio u pritvoru, prijeti mu najmanje 10 godina zatvora

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nakon čega je 26-godišnji ubojica svog oca, uz kaznenu prijavu, u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku

- Oglas -

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nakon čega je 26-godišnji ubojica svog oca, uz kaznenu prijavu, u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke.

Kao što smo već izvijestili, u subotu prijepodne dogodilo se stravično ubojstvo na zagrebačkom Črnomercu.

Naime, oko 10.50 sati u Ulici Vinogradi u stanu u prizemlju kuće 26-godišnjak je usmrtio 51-godišnjeg oca. Nožem mu je zadao više ubodnih rana uslijed kojih je preminuo na mjestu događaja.

- Oglas -

Ubojica se pješice dao u bijeg, ali su ga nedaleko mjesta događaja policajci svladali i uhitili i stavili pod svoj nadzor.

Kako je 26-godišnjak imao porezotine na ruci, prevezen je u Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice gdje mu je sanirana ozljeda.

S obzirom na njegovo stanje, upućen je na daljnji pregled gdje je tri dana zadržan na liječenju u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi.

Reporter Nove TV u Dnevniku je rekao da je riječ o napadu koji je izvela osoba s psihičkim problemima. Naime, 26-godišnjak koji je ubio svog oca, kako se doznaje, boluje od shizofrenije.

“Proteklih nekoliko tjedana stanje mu se pogoršavalo, a 48 sati ranije sudjelovao je u incidentu u jednom kafiću nakon kojeg je bio priveden u policiju. Bila je tamo i hitna pomoć koja ga je pregledala zbog eventualnih ozljeda u toj tučnjavi. Međutim, tada se njegovo psihičko stanje nije razmatralo, a ono je očito bilo takvo da je 48 sati nakon toga počinio stravičan zločin i nožem usmrtio svog oca”, rečeno je u Dnevniku.

- Oglas -

Za kazneno djelo teškog ubojstva svog oca 26-godišnjaku prijeti kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti