Četvrtak, 29. veljače 2024.

Sjajan početak Tjedna Crvenog križa: nova zgrada koprivničkog Centra za pomoć u kući dobila uporabnu dozvolu

Naš najznačajniji projekt u povijesti Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica s idejom je krenuo u 2019. godini, što je rezultiralo prijavom na natječaj te sklapanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u srpnju 2020., poručili su iz koprivničkog Crvenog križa.

- Oglas -

Tjedan Crvenog križa za koprivničko društvo Crvenog križa počeo je sa sjajnim vijestima.

Naime, nova zgrada Centra za pomoću u kući u Herešinskoj ulici u Koprivnici dobila je uporabnu dozvolu.

U prizemlju Centra nalaze se pučka kuhinja i blagovaonica, prostor za rad gerontodomaćica i dnevni boravak za umirovljenike. Na katu je opremljeno prihvatilište za beskućnike i uredski prostori, a u nastavku skladišni prostor za hranu s hladnom komorom.

- Oglas -

Pučka kuhinja opremljena je profesionalnim uređajima i spremna za pripremu do 300 obroka dnevno, a uz nju će biti smještena blagovaonica za korisnike.

Centra za pomoć u kući
Foto: GDCK Koprivnica

“Naš najznačajniji projekt u povijesti Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica s idejom je krenuo u 2019. godini, što je rezultiralo prijavom na natječaj te sklapanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u srpnju 2020. Tijekom prve godine izradili smo projekt i ishodili građevinsku dozvolu, a potom izabrali izvođača radova, tvrtku Mod iz Koprivnice”, poručili su iz koprivničkog Crvenog križa.

Gradnja nove zgrade počela je 2. studenog 2021., a u travnju ove godine je napokon gradilište pretvoreno u objekt s ishođenom uporabnom dozvolom koja koprivničkom Crvenom križu dopušta korištenje zgrade za predviđene namjene.

U proteklih nekoliko mjeseci Centar za pomoć u kući Koprivnica paralelno sa završetkom radova opreman je namještajem koji je izradio koprivnički Labor te profesionalnom kuhinjom i opremom dobavljača DB oprema.

Centra za pomoć u kući
Foto: GDCK Koprivnica

“Kraj radova i skorašnji kraj projekta koji je trajao tri godine, ujedno znači i jedan novi početak za koprivnički Crveni križ u njegovoj 143. godine dugoj povijesti, a ovaj uspjeh uskoro ćemo obilježiti i svečanim otvaranjem. Sjajan poklon za sve članove Crvenog križa na području Koprivnice i 11 općina, za naše darivatelje, volontere, korisnike, suradnike, ujedno je doprinos 145. godišnjici postojanja i djelovanja Hrvatskog Crvenog križa na teritoriju današnje Hrvatske”, istaknuli su iz Crvenog križa Koprivnica.

- Oglas -

Novim objektom stvoreni su uvjeti za još kvalitetnije pružanje socijalnih usluga korisnicima koprivničkog Crvenog križa te provedbu novih aktivnosti.

Centra za pomoć u kući
Foto: GDCK Koprivnica

“Sve ovo ostvarili smo uz pomoć bespovratnih financijskih sredstava iz Fonda za regionalni razvoj Europske unije, a projekt je vrijedan više od dva milijuna eura”, poručili su iz Crvenog križa Koprivnica te napomenuli da iako su radovi gotovi, a preseljenje je u tijeku, darivatelje i korisnike Pučke kuhinje te Socijalne samoposluge i dalje čekaju na staroj adresi u Ulici braće Radića 7.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti