Ponedjeljak, 15. kolovoza 2022.

Slaven Belupo doveo prvu prinovu, u Koprivnicu stigao brat nogometaša Lazija

Jakov je želio studirati i igrati nogomet pa je 2015. godine otišao u SAD, izborio se za akademsku i sportsku stipendiju te se upisao na Sveučilište Massachusetts-Lowell. U prvoj je sezoni proglašen najboljim novakom u momčadi

Preporučujemo

Slaven Belupo je danas objavio vijest o angažmanu prvog novog igrača za sljedeću sezonu.

Konkurenciju u redovima Farmaceuta pojačat će polivalentni igrač Jakov Bašić, veznjak koji može igrati i na stoperu te lijevoj bočnoj poziciji.

Potpisao je ugovor na 2+1 godinu, a igrao je za Hajduk B, Dugopolje, Hrvatski dragovoljac i Rudeš.

– Dolazak u Slaven Belupo je za mene dobar iskorak u karijeri i samim time sam jako uzbuđen zbog novih ciljeva i izazova koji su klubu i meni kao igraču postavljeni ispred nas. Od sebe očekujem uvijek najviše, ne zadovoljavam se s prosjekom i samim time to očekujem i od momčadi – rekao je Bašić za službenu stranicu kluba.

Njegov brat blizanac Toma igra za talijanski Lazio, bio je pozivan i u reprezentaciju Hrvatske. Kako piše 24 sata, Jakov je želio studirati i igrati nogomet pa je 2015. godine otišao u SAD, izborio se za akademsku i sportsku stipendiju te se upisao na Sveučilište Massachusetts-Lowell. U prvoj je sezoni proglašen najboljim novakom u momčadi.

Jakov Bašić je rođen u Zagrebu 25.11.1996. godine, a njegov brat Luka bio je kondicijski trener u Slavenu Belupu u mandatima trenera Tomislava Ivkovića i Ivice Sertića.

– Poznajem vrlo dobro jedan dio momčadi, mlade dečke s kojima sam igrao u bivšim klubovima dok su bili na posudbama. Znam i dio struke preko brata Luke koji je u Slaven Belupu bio kondicijski trener i veselim se početi raditi sa svima njima. Bio sam u par navrata u Koprivnici i doživio sam ju kao izrazito mirno mjesto. To bi značilo idealna sredina za predani i fokusirani rad na nogometnom planu kao i onom karakternom – zaključio je Bašić.

- Advertisement -

Najnovije objave