Srijeda, 22. ožujka 2023.

Slavko Tucaković novi je predsjednik Vatrogasne zajednice grada Koprivnice

Mnoge stvari ćemo pojačati i pokrenuti, a predsjedništvo kreće s radom već idućeg tjedna, naglasio je Tucaković

Preporučujemo

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković novi je predsjednik Vatrogasne zajednice grada Koprivnice. Njegov zamjenik bit će predsjednik iDVD-a Željezničar Darko Jurković, a novi predsjednik nadzornog odbora Renato Patrčević, predsjednik DVD-a Jagnjedovec.

Na skupštini je bilo riječi o poslovima koji su obavljeni nakon odlaska dosadašnjeg vodstva, a koje je vodio Željko Cvrtila, dosadašnji zamjenik predsjednika.

Skupština VZG-a Koprivnica
Foto: Sonja Markić

Skupština je donijela i program rada te financijski plan za 2023. Odlučeno je i kako će se raspisati javni poziv za imenovanje zapovjednika, a do imenovanja novog zapovjednika, vršitelj dužnosti bit će Darko Lončarek, zapovjednik DVD-a Reka.

Skupštini su, osim predsjednika, zapovjednika i tajnika DVD-ova te zapovjednice JVP-a Jasminke Jakupec, prisustvovali i gradonačelnik Mišel Jakšić, Darko Ledinski, voditelj gradskog odsjeka za protokol, odnose s javnostima i civilnu zaštitu te Marija Potroško Kovačić, voditeljica gradskog odsjeka za nabavu.

Gradonačelnik Jakšić zahvalio je dosadašnjem vodstvu te naglasio kako je uvjeren da VZG Koprivnica nakon dosadašnjih 70 godina postojanja i dalje ide naprijed.

“Posljednjih 20 godina napravljeni su brojni iskoraci u VZG-u, ali i JVP-u Koprivnica i na tome smo vrlo zahvalni. Danas otvaramo novu stranicu te vjerujem da će sustav biti bolji, operativniji te otvoreniji, da javnost dobije pravi dojam o tome što vatrogasci, VZG i JVP jesu. Jer dugujemo vam mnogo zahvalnosti za sve što radite. Grad će i dalje biti tu da podupre sve vaše dobre ideje i projekte, a uskoro kreće i gradnja novog centra gdje će upravo JVP i VZG biti osovina. Čestitam Slavku Tucakoviću na povjerenju koje mu je ukazano te mu zahvaljujem što, iako je već godinama prvi vatrogasac Hrvatske, nije zaboravio Koprivnicu i što je prihvatio vođenje naše male, ali kvalitetne vatrogasne zajednice”, kazao je gradonačelnik Jakšić.

Skupština VZG-a Koprivnica
Foto: Sonja Markić

Novi predsjednik Slavko Tucaković zahvalio je svima na izboru, gradonačelniku Jakšiću na potpori te dosadašnjem predsjedniku Ivanu Golubiću, zapovjedniku Hrvoju Blažekoviću i tajnici Ines Štefanić.

“Upoznao sam mnoge sredine u Hrvatskoj koje s vrlo malo brige i zahvalnosti gledaju na svoje vatrogasce. Vjerujte, u Koprivnici to nije tako. Briga Grada itekako je vidljiva, vidi se to po izdvajanju iz proračuna, po opremljenosti DVD-ova i brizi o svakom članu”, kazao je predsjednik Tucaković.

Kako kaže, od svih DVD-ova očekuje suradnju i zajedništvo, ne samo u Koprivnici, nego i na nacionalnoj razini kad zatreba.

“Suradnja između JVP-a i DVD-ova mora biti na vrlo visokoj razini te koordinacija na intervencijama mora biti besprijekorna. Isto tako, DVD-i će sami mnogo toga obavljati i odlučivati jer sami najbolje znaju što im treba. Mnoge stvari ćemo pojačati i pokrenuti, a predsjedništvo kreće s radom već idućeg tjedna. Ne smijemo zaboraviti niti rad s mladima koji su budućnost vatrogastva, a zajedno ćemo sve te naše ciljeve i ostvariti”, zaključio je Tucaković.

Tekst i fotografije: Sonja Markić

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti