Četvrtak, 18. srpnja 2024.

Smotre folklora raspjevale i rasplesale Križ

Tijekom proteklih mjeseci Općina Križ brojnim je događanjima obilježila 140 godina kulture, odnosno Knjižnice i čitaonice Križ. Posebno je veselo bilo za vikend

- Oglas -

Tijekom proteklih mjeseci Općina Križ brojnim je događanjima obilježila 140 godina kulture, odnosno Knjižnice i čitaonice Križ.

Doista se moglo pronaći za svakoga ponešto pa je tako proteklog petka održan koncert Matije Cveka & The Funkensteinsa koji je završio ranije od planiranog zbog neočekivanog pljuska. Vikend je nastavljen uz pjesmu i ples zahvaljujući Kulturno umjetničkom društvu Graničar iz Križa koje je u subotu organiziralo smotru folklora 1. Kriška parta na kojoj je sudjelovalo sedam kulturno-umjetničkih društava te predstavilo tradicionalne pjesme i plesove naših nacionalnih manjina.

U nedjelju je, pak, održana dječja smotra folklora Kolo sreće na kojoj su najmlađi članovi KUD-a Graničar ugostili šest skupina malih folkloraša i to iz Ščitarjeva, Međurića, Strušca, Velike Trnovitice, Osekova i Zagreba.

- Oglas -

S obzirom na sjajne reakcije sudionika i brojne publike valja čestitati KUD-u Graničar na odlično organiziranim manifestacijama.

Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti